Dankzij de goede verzorging van de boomspiegels door de bewoners van de Algemeer hebben de boomspiegels de droge zomer goed doorstaan en staan ze er ook nu nog zeer fleurig bij.
Dankzij de goede verzorging van de boomspiegels door de bewoners van de Algemeer hebben de boomspiegels de droge zomer goed doorstaan en staan ze er ook nu nog zeer fleurig bij. (Foto: )

Bloemrijk Bennekom deelt bloembollen uit

Op donderdag 18 oktober overhandigden leden van Bloemrijk Bennekom zakjes biologisch geteelde bloembolletjes aan de bewoners van de Algemeer om deze te planten in de eerder dit jaar geadopteerde boomspiegels.

BENNEKOM - De bewoners van de Algemeer hebben in april via Ede Doet meegedaan met het bij - en vlindervriendelijk inrichten van hun boomspiegel. Dit initiatief werd genomen door Bloemrijk Bennekom, een burgerinitiatief dat als doel heeft Bennekom bloemrijker te maken en daarmee bij- en vlindervriendelijker. Het beschikbaar stellen van bloembolletjes om in de boomspiegels te planten was een tweede initiatief van Bloemrijk Bennekom waarvoor men zich via Ede Doet kon opgeven. Milieuvriendelijk geteelde bloembollen vormen in het vroege voorjaar een belangrijke voedselbron voor vroegvliegende bijen. Deze fleurigheid viel ook in de smaak bij de tuinkeurders van Floralia, die de boomspiegels in de Algemeer op 3 oktober de eerste prijs toekenden in de tuin- en boomspiegel keuring. Bloemrijk Bennekom heeft plannen om nog meer delen van Bennekom bij- en vlindervriendelijk te maken. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via bloemrijkbennekom@gmail.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden