Martijn Pauw (links) leidt weer bij BSV Bennekom. De vrolijk kijkende Martin Markering is derde. (foto: Rinus van der Molen)
Martijn Pauw (links) leidt weer bij BSV Bennekom. De vrolijk kijkende Martin Markering is derde. (foto: Rinus van der Molen) (Foto: )

Stuivertje wisselen bij BSV Bennekom

Het was maandag de avond van zwart bij schaakclub BSV Bennekom. Liefst zes van de acht partijen werden door zwart gewonnen. De witten wonnen de overige twee partijen. Nadat de computer alle uitslagen had verwerkt, bleek Martijn Pauw het leidersstokje weer van Hotze Tette Hofstra te hebben overgenomen. Martin Markering schoof op naar de derde plek, maar het ligt nog allemaal erg dicht bij elkaar.

BENNEKOM - De top qua rating kwam deze zesde ronde ongeschonden door. Sjoerd de Rave offerde tegen Noël Bovens een pion in de opening voor onduidelijk spel. Hij speelde het goed en kwam duidelijk beter te staan. De Rave wilde echter teveel en kreeg het deksel op de neus. De tot nu toe ongeslagen Rinus van de Molen speelde (ook) tegen Martijn Pauw sterk, Hij bereikte met zwart weinig tot niets, Toen Van der Molen even niet oplette en een stuk verloor, was even later de strijd gestreden.

Martijn Bakker had ondertussen als enige 'topper' een reguliere overwinning geboekt tegen Hans van de Weteringh. Martin Markering had het zoals altijd met zwart zwaar tegen Gary Dinsbach. Markering won tenslotte met horten en stoten. Benno van Veen had het niet gemakkelijk tegen Chris van Oosterwijk. Uiteindelijk trok Benno aan het langste eind. De overwinningen met wit kwamen op naam van Hans Gillet en Dick Brehen

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden