Tijdens SneeuwFit trainen op de skisimulator
Tijdens SneeuwFit trainen op de skisimulator (Foto: Nico de Gouw)

SneeuwFit met skisimulator

BENNEKOM - De inzet van een skisimulator helpt wintersporters in de voorbereiding van de skivakantie. Skivereniging Gelderse Vallei wil met het nieuwe toestel de deelnemers aan de SneeuwFit-trainingen de skibeweging laten oefenen. Op maandag 29 oktober 20.00-21.00 uur start het wekelijkse SneeuwFit in sportzaal De Soetendaal aan de Halderweg 48 in Bennekom.

Trainen voordat je op wintersport gaat, voorkomt de nodige spierpijn in de eerste dagen en verkleint het blessurerisico. Bij de skisimulator rollen de voetpedalen heen en weer over een stalen boog. Het toestel oefent alvast je skibewegingen en je houding, bouwt conditie op, traint de spieren die je gebruikt bij het skiën en snowboarden en geeft je wintersport feeling. De skisimulator is instelbaar voor de niveaus van beginners tot gevorderden.

SneeuwFit is in Bennekom dus vanaf 29 oktober in sportzaal De Soetendaal. Als andere avonden beter schikken, kun je naar andere zalen, zoals op dinsdag 20.30-21.30 uur gymzaal Maandereng, Mesdagstraat 3 in Ede, op woensdag van 20-21 uur naar gymzaal Zoete Inval 6 in Veenendaal en op donderdag van 20-21 uur of 21-22 uur naar gymzaal Verlengde Parkweg 49a in Ede. Overdag is er een verkorte cursus van 8 lesuren tot aan de kerstvakantie, SkiCompact genaamd. Deze training begint op vrijdag 2 november van 10-11 uur in de gymzaal Ridderhof, Ridderhof 15 in Ede.

De voorbereiding op de wintersportvakantie kan dus in de eigen regio beginnen. Het deelnametarief varieert tussen 59 euro voor SkiCompact en 89 euro voor een winterabonnement van 19 SneeuwFit-lessen. Ook een korter abonnement en een 10-Lessenkaart zijn mogelijk. De cursisten met een abonnement kunnen in het voorjaar ook nog naar een praktijkuur in een sneeuwskihal. Voor wie SneeuwFit eerst wil uitproberen is er een gratis proefles.

Meer informatie en aanmelden op de website www.skigeldersevallei.nl. Of neem contact op met secretaris Fenna Fleer, tel. (0318) 641124, e-mail skigeldersevallei@hetnet.nl

Meer berichten