Talking about green, schilderij van Gineke Zikken (foto:Gineke Zikken)
Talking about green, schilderij van Gineke Zikken (foto:Gineke Zikken) (Foto: )

Expositie Made in Holland bij de Kijkdoos in Villa Erica

Van 3 tot en met 18 november exposeren Jolanda Verdegaal (beeldend kunstenaar) en Gineke Zikken (schilder) bij De Kijkdoos in Villa Erica in Bennekom. Jolanda toont keramiek gemaakt van natte en droge klei. Van Gineke zijn heldere landschappen. De expositie is open van vrijdag tot en met zondag van 13.30 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

BENNEKOM - Jolanda Verdegaal is opgeleid als docent Beeldende Vorming. Voor haar keramiek gebruikt ze natte en drogere klei. Door deze samen te verwerken ontstaan gescheurde huiden in haar gedraaide potvormen. Edelmetaal lusters of geboetseerde elementen vormen daarbij een contrast met de verweerde oppervlakten.

Jolanda Verdegaal exposeert al vanaf 1991. Haar werk is te zien bij galeries in binnen- en buitenland, waaronder China, Zuid-Korea en Taiwan. Na haar studie Nederlands aan de RUG heeft Gineke Zikken van 1994 tot 1999 een opleiding gevolgd aan de Wackers Academie in Amsterdam. Ze schildert heldere landschappen met klare lijnen op een nuchtere manier.

Kijk voor meer beelden en informatie op www.jolandaverdegaalkeramiek.nl en www.ginekezikken.nl.

www.dekijkdoos.nl

Meer berichten