Zwaar gepeins bij BSV Bennekom (links) en Strijdt met Beleid (rechts).
Zwaar gepeins bij BSV Bennekom (links) en Strijdt met Beleid (rechts).

Eerste team BSV start slecht in avondcompetitie

BSV Bennekom speelde maandagavond de eerste wedstrijd in de nieuwe avondcompetitie van de gezamenlijke schaakbonden. In de hoofdklasse kwam SMB (Nijmegen) op bezoek. Zij hadden alle toppers bij zich en dat heeft de thuisclub geweten. Een dikke 5,5-2,5 nederlaag was het gevolg.

BENNEKOM – Bij het duel Noel Bovens tegen Peter Schut werd al vroeg de vrede getekend. Hotze Tette Hofstra speelde tegen de sterke Ilja Razdolski op bord 1. Het mooie stukkenspel van Ilja bleek te veel van het goede. Ed de Beule offerde op zet twee al de g-pion pion. Jaap Amesz nam het aan. De Beule had het moeilijk. Ondanks een dameoffer was er geen redden aan.

Harry Verhoef kreeg een pionnenstelling tegen Maarten Smit, waarbij zijn koning en loper snel ingesloten was. Smit creëerde een gaatje op de damevleugel en daarna was het snel bekeken. Ook bij Chris van Oosterwijk op bord 4 was het koningsvleugel tegen damevleugel.. De stelling leek veelbelovend voor de Bennekommer. Hij kon niet doordrukken. Remise.

Teunis Bunt speelde tegen Thomas Manschot. Die kwam met een mooi dameoffer en maakte het af. Benno van der Veen en tegenstander Jan Willem Ottenheijm rokeerden beiden lang. De Nijmegenaar leek iets beter te staan, maar Van der Veen loste het op. Remise. Gary Dinsbach op 8 speelde actief tegen Jan Kasteel. De dame van Kasteel werd ingesloten en de stukken konden in het doosje.

Meer berichten