Hans Gillet (links) ging al vroeg in de denktank tegen Hans van de Weteringh. (Foto: Martin Markering)
Hans Gillet (links) ging al vroeg in de denktank tegen Hans van de Weteringh. (Foto: Martin Markering) (Foto: )

Spanning wat terug in interne competitie bij BSV

BENNEKOM – De spanning is terug in de interne competitie van schaakclub BSV Bennekom. Dat komt mede door het verlies van Hotze Tette Hofstra extern tegen SMB en de winst van de achtervolgers Martijn Pauw en Gary Dinsbach.

Dinsbach sloeg zijn slag extern tegen SMB. En Pauw deed dat intern tegen Sake van der Schaaf. Pauw trok in een Franse partij ten aanval en na een (schijn)offer met het paard op f7 was de partij voorbij.

Van de runner-ups kwam Martijn Bakker wat dichterbij. Hij versloeg Jan Wouters met een kwaliteitsoffer op f6, gevolgd door een loperoffer op h7. René Bakker dacht, wat neef Martijn kan, kan ik ook. Hij offerde tegen Jelle van den Berg er op los. De doorstoot van de pion naar d6 bracht de beslissing.

Hans van de Weteringh kreeg tegen Hans Gillet een pracht paard op d6 gecombineerd met verdubbelde torens op de half-open b-lijn. Vervolgens was het de beurt aan het centrum en later was er druk op de damevleugel. Het werd Gillet in tijdnood te machtig.

Er kwam ook een potentieel nieuw lid een partij spelen. Janne heet ze. Ze speelde goed tegen Jaap van Donkelaar, maar liet helaas een stuk instaan. Dat kon de stelling niet verdragen.

Meer berichten