DVO/Accountor MW2 zegeviert over DVO/Accountor MW3

BENNEKOM - Tegen veler verwachting in is het DVO/Accountor MW2 mogen gelukken te zegevieren met 11-13 in het hol van de leeuw over het zeer verzwakte DVO/Accountor MW3. Daarmee werden zeer belangrijke punten in de wacht gesleept in de race om het midweek-korfbalkampioenschap.

De tot de nok toe gevulde DVO-hal zag de in zwart-wit uitspelende ploeg MW2 al snel uitlopen naar een 1-3 voorsprong. DVO/Accountor MW3 liet zich overrompelen door het fel, maar ook speels, vrolijk en frivole aanvalsspel van MW2. De jonge honden wisten tot aan de rust keer op keer een voorsprong van minimaal twee punten vast te houden.

Bij momenten was MW2 kwetsbaar, maar de normaliter intuïtieve spelers van MW3 wisten met meer geluk dan wijsheid MW2 enigszins in het zicht te houden. Bij rust keek de thuisploeg tegen een 6-9 achterstand aan. Zo veel als er voor de pauze was gedoelpunt door MW2, zo weinig werd er daarna gescoord. Dankzij een uiterste krachtsinspanning der groen-witten wisten dezen hun achterstand enigszins in te halen.

Hoewel MW2 lange tijd de leiding wist te behouden, maakte uiteindelijk MW3 den gelijkmaker met nog acht minuten op de klok. Deze bleek echter niet genoeg om MW2 omver te werpen. Na de wisseling werd er door het aanvalsvak van MW3 nog enorm gezwoegd, maar na enige vergeefsche pogingen wist MW2 uiteindelijk met enkele prachtige combinaties uit te lopen naar een 11-13 overwinning.

Het was een wedstrijd, van het begin tot het eind spannend, waarin allen zich geheel gaven en het publiek voortdurend meeleefde. Door beide partijen is een prachtig sluitend spel geleverd, waarbij MW2 de overwinning boekte door oordeelkundiger van alle kansen te profiteren.

MW2 zal, nu ze zo’n mooie kans op het kampioenschap hebben, de laatste wedstrijden naar verwachting geweldig van zich afbijten. Het team hoeft slechts nog overwinningen te behalen op ploegen uit het rechterrijtje. Op 17 oktober speelt het tegen Reehorst ’45 MW2, 24 oktober is DLKV te tegenstander en 31 oktober sluit het de competitie af tegen Oost-Arnhem MW1.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden