Lichtpuntje in  Putten bij BSV Bennekom was onder andere Rembrandt Bruil (links) Foto: Martin Markering
Lichtpuntje in Putten bij BSV Bennekom was onder andere Rembrandt Bruil (links) Foto: Martin Markering (Foto: )

Schakers BSV Bennekom onverwacht kopje onder bij PSV DoDo

PUTTEN - De hoofdmacht van BSV Bennekom heeft in de tweede ronde KNSB onverwachts verloren bij PSVDoDo in Putten. Het werd na een 1-2 voorsprong 4,5-3,5. ,,Alleen Rembrandt Bruil en Martin Markering onderscheidde zicht. De rest in mineur'', verwoorde assistent-teamcaptain Ed de Beule het wedstrijdverloop.

Toch startte BSV Bennekom, waar de van een ernstige operatie herstellende John Riksen node wordt gemist, voortvarend. Martijn Pauw, die zich had voorbereid, kreeg tegen Olger van Dijk de thuis uitgedachte remisevariant op het bord. En Noël Bovens deed waar hij goed in is, snel remise maken tegen de iets wat sterkere Ron Flohr. De eerste topprestatie kwam van Martin Markering, die in hoog tempo Mark Kortrijk van het bord poetste (1-2).

Winnend

In het vervolg zag het er aanvankelijk niet slecht uit. Rembrandt Bruil kreeg op het eerste bord tegen Kevin van Brummelen een pion meer en ook Hotze Tette Hofstra stond goed tot winnend tegen Rogier van Dijk. Alleen Benno van der Veen had het met een pion minder wat moeilijk en bij Martijn Bakker en Ed de Beule kon het alle kanten op.

Toch ging het mis. De voorsprong verdween als sneeuw voor de zon. Bakker moest zijn meerdere erkennen in Ewoud 't Jong en ook De Beule bleek in Robin van Ee een gewiekste tegenstander te hebben. Evenals Bakker liep hij in een truc. ,,Zij deden het beide slimmer'', stelde De Beule achteraf dan ook vast. Echter stond PSV DoDo ineens wel op een voorsprong (3-2).

Lichtpunt

BSV Bennekom zag geen kans meer om het goed te maken. Zelfs een gelijkspel zat er niet in. Hofstra liet in een spannende partij zijn betere tot gewonnen stelling remise lopen. En Van der Veen kwam met zwart niet goed uit de Benoni. Hij hield het tegen Elger van Donk lang vol, maar kreeg door de pion minder geen kans. Sterke lichtpunt was Bruil. De jeugdige speler buitte zijn pion meer feilloos uit. Het gaf de eindstand (4,5-3,5) nog een iets beter aanzien..

,,We hebben vandaag verdiend, maar wel onnodig verloren. We kunnen echt beter. Normaal is Hotze een punt en Martijn B en ik zelf geen nul. Rembrandt is een klasse apart. Feitelijk missen we John Riksen denk ik'' aldus De Beule.

Stand na de tweede ronde

1. SMB                         4 - 10.5

2. HMC Den Bosch      2 4 - 9.5        

3. De Stukkenjagers    3 3 - 9

4. BSV Bennekom       2 - 9

5. Paul Keres 3           2 - 8.5

6. Koningswaal T C     2 – 8

7. PSV DoDO              2 -7.5        

8. Wageningen 2         1 - 7

9. Moira-Domtoren      0 - 5.5

10. ASV 3                    0 - 5.5

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden