Rinus van der Molen (links) verraste tegen Harry Verhoef en is één van de twee ongeslagen spelers. (foto: Sjoerd de Rave)
Rinus van der Molen (links) verraste tegen Harry Verhoef en is één van de twee ongeslagen spelers. (foto: Sjoerd de Rave) (Foto: )

Nog slechts twee schakers op honderd procent bij BSV

BENNEKOM – En toen waren er in de interne competitie bij schaakclub BSV Bennekom nog slechts twee spelers die zonder puntverlies zijn. Titelverdediger Hotze Tette Hofstra is de ene en Rinus van der Molen is verrassend de tweede speler.

Hotze Tette Hofstra zette in een 'dame-pion opening' Martijn Pauw direct onder druk en de laatste bezweek al snel. De veelvoudige kampioen nam door de winst de koppositie weer over en vernielde de ongeslagen status van Pauw.

Eveneens in hoger sferen mochten Harry Verhoef en Rinus van der Molen tegen elkaar aantreden. Ook zij waren beiden nog ongeslagen. Van der Molen won in de volgens hem 'beste partij die hij ooit gespeeld had'. Verhoef ging afgrijselijk in de fout en verspeelde met een aftrekschaakje zijn dame.

Een derde partij in de huidige hoogste regionen was die tussen Martijn Bakker en Noël Bovens. Zij gaven elkaar niets toe, remise dus. De confrontatie René Bakker tegen Jaap van Donkelaar, werd de langste partij van de avond. In een 'dame-pion opening' verloor Van Donkelaar een pion, maar verdedigde zich in het vervolg hardnekkig. Een verkeerde torenzet in het eindspel, werd Van Donkelaar uiteindelijk fataal.

Klaas Ganzevoort deed weer van zich spreken. In het duel met Dick Brehen kwam hij na een grote afruil ineens op voorsprong en maakte het af. Albert Smit verraste in de doorschuifvariant van het Frans zijn opponent Teun Alting en trok het punt over de streep. Jan Hooft kwam tegen Teunis Bunt beter uit de opening, maar verspeelde een pion, daarna nog een en moest dus het hoofd buigen.

Jan Wouters kreeg in het Siciliaans een mooie aanval tegen Gary Dinsbach. Hij had voor de winst een stuk moeten offeren, maar deed dat niet. Dinsbach won vervolgens een pion en dat bleek voldoende voor de winst.

Hans van de Weteringh en Chris van Oosterwijk hielden elkaar in evenwicht. Martin Markering behaalde een reguliere overwinning op Joop de Bruin en steeg liefst zeven plaatsen. Hans Gillet won in een Italiaanse partij van de veelbelovende herintreder Jelle van den Berg.

BSV Bennekom schaakt elke maandagavond (rookvrij) vanaf 19.50 uur in Denksportcentrum De Commanderij, Commandeursweg 44 in Bennekom. Nieuwe leden kunnen elk moment worden ingepast. De jeugdafdeling start al om 18.45 uur en ook daar zijn nieuw leden welkom. Zij krijgen wekelijks les en spelen competitie

Inlichtingen zie www.bennekomsesv.nl

Meer berichten