Hans Gillet (rechts) in diep gepeins tegen Teunis Bunt. (foto: Rinus van der Molen)
Hans Gillet (rechts) in diep gepeins tegen Teunis Bunt. (foto: Rinus van der Molen) (Foto: )

Pauw wisselt op kop Hofstra af bij schakers BSV

BENNEKOM - Martijn Pauw heeft uitstekend geboerd in de derde ronde van de competitie bij BSV Bennekom. Zelf won de Wageningse schaker van Gary Dinsbach en omdat koploper Hotze Tette Hofstra absent was, nam Pauw de eerste plaats over.

Martijn Pauw tegen Gary Dinsbach eindigde in een stelling, waarin wit (Pauw) materieel voordeel kreeg. Echter hield hij slechts een handvol seconden over op de klok, tegen ruim een half uur voor zwart. Pauw bleek uiteindelijk net iets behendiger dan Dinsbach en dus bleef een stunt uit.

Verrassing
Die kwam er wel in het duel Teunis Bunt contra Hans Gillet. De laatste is niet voor een kleintje vervaard en kan scherp uit de hoek komen. Bunt ervaarde het. Hij kon dan ook geen einde te maken aan de slechte reeks. Bunt ruilde niet op de juiste manier af en stond ineens zomaar een stuk achter en had dat zelf even niet door. Gillet haalde daarna met zwart op bekwame wijze het punt binnen.

René Bakker, door twee nederlagen in de onderste regionen van de ranglijst beland, behaalde een reguliere overwinning op Jan Hooft, die deze 'streken' daardoor nog even niet verlaat. Jaap van Donkelaar tegen Albert Smit eindigde in een enigszins bloedeloze remise. Noël Bovens kreeg tegen Jelle van den Berg een klein voordeeltje en bouwde dat langzaam uit naar meer. Punt dus voor Bovens.

Spartelen
Sjoerd de Rave gaf Jan Wouters een kwaliteit cadeau, maar spartelde vervolgens zo hard tegen, dat Wouters zijn kwaliteit weer terug gaf. Hij bleef nog wel een pion voor en pakte in een remise-achtige stelling door een blunder van zijn tegenstander alsnog de winst. Gerhard Bakker opende tegen Harry Verhoef met g4 en dat bleek een slecht idee. Verhoef is mede daardoor de derde speler die nog ongeslagen is.

Sake van der Schaaf wint, naar eigen zeggen "zijns ondanks" van Teun Alting. Deze overzag een heel naar paardvorkje. Rinus van der Molen was al vroeg gereed tegen Dick Brehen. En dan kwam Klaas Ganzevoort weer eens schater het bod met de 64 velden. En hij kwam met een mooie prestatie voor de dag tegen Chris van Oosterwijk. Het werd remise!

BSV Bennekom schaakt elke maandagavond ( rookvrij ) vanaf 19.50 uur in Denksportcentrum De Commanderij, Commandeursweg 44 in Bennekom. Nieuwe leden elkt moment worden ingepast. De jeugdafdeling start al om 18.45 uur

Inlichtingen zie www.bennekomsesv.nl

Meer berichten