Gezamelijk openen met alle speltakken op het middenterrein van Scouting Bennekom. (foto: Wouter Graumans)
Gezamelijk openen met alle speltakken op het middenterrein van Scouting Bennekom. (foto: Wouter Graumans) (Foto: Wouter Graumans)

Scouting gaat vliegend van start

BENNEKOM - De zomervakantie is voorbij de voorbereidingen voor het nieuwe Scouting seizoen zijn in volle gang.

Afgelopen zaterdag vond bij Scouting Bennekom traditioneel het jaarlijks overvliegen plaats. Een terugkerende activiteit waarbij de oudste jeugdleden overvliegen naar hun nieuwe speltak en daarmee opvolgende leeftijdscategorie. Een bijzonder en spannend moment waar we als groep bewust bij stil staan.

Voor aanvang van het overvliegen werden in het bijzonder alle ouders warm onthaald met koffie en thee. Om 14.00 uur opende alle speltakken gezamenlijk op het middenterrein, waarna ze hun weg vervolgde om het overvliegen te aanschouwen. Iedere speltak had hiervoor een programma voorbereid, bestaande uit een activiteit, verhaal of parcours wat afgelegd moest worden van de oude speltak naar de nieuwe. Eenmaal overgevlogen werd het nieuwe lid hartelijk welkom geheten door de leiding en jeugdleden. In totaal vlogen er dit jaar 39 jeugdleden over. Daarnaast vloog er ook drie nieuwe leiding over vanuit de oudste speltak met jeugdleden, de Rowan en Sherpa afdeling (leeftijd 15-18), naar een speltak naar keuze om als vrijwilliger te beginnen met het geven van leiding.

Elke zaterdag heeft Scouting Bennekom voor alle jongens en meisjes vanaf 5 jaar een actief en uitdagend programma. Dat kan een speurtocht zijn, creatief, een kampvuur, een playbackshow en zo kunnen we nog veel meer bedenken. Lijkt het jou leuk om samen met andere jongens en meisjes van jouw leeftijd veel lol te hebben en avontuur te beleven?! Stuur een mail en meld je aan! Onze groep bestaat uit ongeveer 160 jeugdleden en 50 kaderleden.

Voor meer informatie zie www.scoutingbennekom.nl of stuur een mail naar info@scoutingbennekom.nl.

Meer berichten