Boertje Bennekom
Boertje Bennekom (Foto: Gert Budding)

Uit het dorp

Op de Panoramahoeve liggen deze week speciale onderleggers onder de borden. Ze staan vol met foto's uit de oude doos. Op het speelveld staat een enorme foto van een serveerster van vroeger die een juk met twee emmers melk draagt. Bedoeld voor het beslag van de poffertjes en gehaald bij een boerderij in het bos. De foto is nog van voor de oorlog en laat goed zien hoe hevig ver je vroeger kon kijken als je in een stoeltje op het terras zat. Dit alles is voor de monumentendag van Oud-Bennekom die zaterdag vanuit de Panoramhoeve gehouden wordt. Vast oppassen met de poedersuiker dus deze week als je je Bennekomverzameling compleet wilt houden, want van die onderleggers schijnen er maar een beperkte hoeveelheid gedrukt te zijn.
In de gesloten Rabobank opent straks een dierenwinkel. Fijn dat er weer een gat gevuld wordt. Dat houdt de boel levendig en gezellig zullen we maar zeggen. Het is daarom te hopen dat veel Bennekommers er straks een kijkje gaan nemen.
Edwin en Astrid van de Plus zag ik al in Duitse dracht op de foto. Straks zal het eerste Bennekomse oktoberfeest ooit gehouden nog wel meer prominenten in de bijbehorende kleding te zien geven. Gezellig samen aan de lange tafels. De DVO-hal is er een mooie ruimte voor.
De kunstvlaggen zijn weer teruggehangen in het dorp. Verschillende van de opgehangen namen doen eind oktober mee aan de kunstroute van Woest en Bijster in de mooie Bennekomse bossen. Het zwembad mag zich na het drukste seizoen in de bijna 50 jarige geschiedenis een enorme pluim geven. Heel veel mensen van overal vandaan hebben er deze zomer verkoeling en plezier gevonden. Een mooiere aanloop naar een jubileumjaar kun je je haast niet wensen.
Wie volgend jaar ook aan het herdenken gaat in de Woningbouwvereniging Plicht Getrouw. Zij bestaan in 2019 een hele eeuw. Ook weer iets bijzonders. Het grasland in de Kraats is hier en daar weer gemaaid. We mogen hopen dat er na alle droogte toch nog een bietje goed gras binnen gehaald kan worden. Met de mais is het zichtbaar een stuk minder.
De tram komt er aan, ik moet gaan stoppen...

Meer berichten