Rini Kreeft
Rini Kreeft (Foto: 0317)

Schakers gereed voor nieuw seizoen

Door Rini Kreeft

BENNEKOM - Maandag vond de jaarlijkse ALV plaats. Martin Markering werd benoemd tot bestuurslid algemene zaken. Hij volgt Rinus van der Molen op. Rini Kreeft en John Riksen werden opnieuw benoemd. Sjoerd de Rave gaat de indeling van de interne competitie regelen, Deze competitie start op maandag 10 september in denksportcentrum De Commanderij in Bennekom. Elke schaker is welkom. Nieuwe leden mogen een maand kosteloos mee doen

Tijdens de ALV stelde het bestuur onder leiding van voorzitter Teunis Bunt voor het competitiesysteem aan te passen. Daar werd intensief over gesproken. Uiteindelijk werd besloten de competitie in één groep te spelen over totaal 26 ronden. Na 13 ronden komt er een winterkampioen voor de A-spelers en de B-spelers.

En na toepassing van de promotie-degradatieregeling, wordt opnieuw gestart met de zomercompetitie voor 13 ronden. Is de winnaar van deze competitie een andere dan de winterkampioen, dan volgt een mini-match om het clubkampioenschap 2018-2019.

Melden
Er wordt telkens om 20.00 uur afgetrapt. Wel is vereist dat de spelers uiterlijk 10 minuten eerder zich in De Commanderij melden. Dat kan ook telefonisch of via een SMS onder nummer 06-14236130.

Naast deze competitie is er een Rapid-competitie. Drie keer worden drie partijen in de voorronde gespeeld gevolgd aan het einde van het seizoen door de finale in groepen van zes spelers.

Behalve de trainingen van IM Herman Grooten zijn er ook twee toernooien waar de snelschaaktitels van BSV en van Bennekom de inzet zijn.

Op zaterdag 8 december is het landelijke AH Bennekom schaaktoernooi. En op maandag 22 oktober is het 37e Jeugdschaaktoernooi.

Jeugd
De jeugdgroep van BSV Bennekom gaat ook op maandag 10 september van start. Nieuwe jeugdleden van circa 6 tot 15 jaar zijn welkom. Zij kunnen meespelen in de competitie. De jeugdgroep schaakt altijd op maandagavond van 18.45 uur tot 20.00 uur in gebouw De Commanderij.

Pas beginnende jeugdschakers krijgen les. Voor de iets gevorderde schakers is er schaakinstructie volgens het zogeheten Stappenplan. Hierdoor wordt de speelsterkte stapsgewijs omhoog gebracht.


Belangrijk voor de jeugdleden is hun onderlinge competitie: Spanning en plezier tijdens de partijen, daar gaat het om. Het is mogelijk om een aantal keren mee te doen, zonder meteen lid te worden.

Men kan nadere inlichtingen verkrijgen bij jeugdleider Jan Wouters, telefoon (0318) 41 62 80 of uiteraard in de speelzaal.

Kijk voor meer informatie op http://www.bennekomsesv.nl/

Meer berichten