Frans en Judith geven elkaar op de kwekerij van Judith's vader het jawoord.
Frans en Judith geven elkaar op de kwekerij van Judith's vader het jawoord. (Foto: Rick Praamstra)

Eeuwige trouw beloven op kwekerij van je vader

'Haar moet ik hebben' dacht Frans van Zetten toen hij twee jaar terug Judith Huiberts in een Opheusdense kroeg spotte. Zij moest eerst niets van hem hebben. Maar een vriendin duwde haar in de auto van Frans' vriendengroep, ze toog naar Harvest in Ede en de rest is geschiedenis: 31 augustus trouwde het paar op de biologische kwekerij van Judiths vader in De Kraats.

Door Rick Praamstra

BENNEKOM - Midden tussen de bomen, heesters en buitenplanten geven Frans en Judith elkaar het jawoord. De bruiloftsgasten moeten uitkijken waar ze hun voet zetten; voordat je het weet trap je een plant plat. Vader Jan Huiberts is een nuchtere man; een traantje liet hij niet tijdens de ceremonie. "Een klein stukje emotie zit er wel in hoor. Het is bijzonder dat je dochter trouwt op je eigen kwekerij. Het is echt een eer."

Hij, zijn personeel (veel werknemers met afstand tot de arbeidsmarkt zoals personen met een licht verstandelijke handicap of niet-aangeboren hersenletsel), zijn dochters en nu schoonzoon hebben wekenlang hard gewerkt om kwekerij Dependens klaar te maken voor dé grote dag. Judith wist meteen na het aanzoek waar ze wilde trouwen. "Ik heb hier altijd op zaterdag geholpen en jarenlang gewerkt. Frans helpt sinds we een relatie hebben ook af en toe mee. De kwekerij voelt als een tweede thuis voor mij."

Tijdens de ceremonie vertelt de trouwambtenaar enkele anekdotes, waaronder die over de 'veranda'. Judith: "Ik kom op een maandagmiddag thuis, zie ik allemaal houten balken in de tuin liggen. Zegt Frans 'ik ga een veranda voor je bouwen'. Ik was er niet zo blij mee, dat overleg je toch eerst? Ik wilde wel een veranda, maar pas als we genoeg gespaard hadden. Ik dacht dat het een jarenplan zou worden, maar binnen het jaar was het af. Super, hij had het gewoon geflikt."

Judith noemt Frans 'een man van mijn hart'. "Hij is heel relaxed en maakt zich nergens druk om. Hij is heel lief en staat altijd voor anderen klaar." Voor Frans is Judith zijn droomvrouw. "Wat heeft ze niet? Ze is spontaan, ja alles. Noem het maar op."

Meer berichten