Dronebeelden van het vernieuwde sportpark van VV Bennekom. Foto: Thomas de Klerk.
Dronebeelden van het vernieuwde sportpark van VV Bennekom. Foto: Thomas de Klerk. (Foto: Thomas de Klerk)

Bennekom start nieuw seizoen met gerenoveerd sportpark

Rick Praamstra

BENNEKOM - Het sportpark van Voetbalvereniging Bennekom heeft deze zomer een opknapbeurt gekregen. De Eikelhof heeft een nieuw kunstgrasveld, andere (kunstgras)velden werden vernieuwd en het park werd opnieuw betegeld. Op 1 september viert de club de renovatie met tal van activiteiten.

De kunstgrasvelden van Bennekom waren echt toe aan vernieuwing. Na tien jaar intensief gebruik bleken de velden aan het eind van hun latijn, vertelt bestuurslid Dick van der Toolen. "Je merkt dat de vezels slijtageplekken vertoonden, zeker op intensieve plaatsen als het strafschopgebied. Zelfs intensief borstelwerk van Sportservice had dan nog weinig nut."

Meer leden

De gemeente Ede bekostigde de renovatie in zijn geheel. In hun meerjarenbegroting staat dat na elke tien jaar de toplaag van de kunstgrasvelden vervangen dient te worden. De gemeente honoreerde daarnaast de wens van de vereniging voor een extra kunstgrasveld (ten koste van een natuurgrasveld). De vereniging groeide flink in aantal leden de laatste tien jaar, waardoor de druk op het speelprogramma groeide. Met een kunstgrasveld kan er in tegenstelling tot natuurgras continu gevoetbald worden. Er is 1,3 miljoen euro gemoeid met de renovatie.

Op alle vier de kunstgrasvelden staat nu ook een lichtinstallatie. Het geeft Bennekom meer opties, zegt Van der Toolen. "We hebben daardoor meer trainingsmogelijkheden en is er een intensievere manier van bespelen mogelijk: we kunnen nu ook op latere tijdstippen spelen." Hij is in zijn nopjes met de renovatie. "Hier kunnen wij de eerstvolgende tien jaar weer zeer goed mee uit te voeten."

Sahara

De Eikelhof kreeg ook nieuwe betegeling. Van der Toolen benijdde de stratenmakers niet, die deze zomer in hoge temperaturen en droogte hun werk deden. "Als je ze zag werken in 38 graden; tsjonge tsjonge. Ze betegelden zowat in de Sahara: het zand stoof alle kanten op. De buitenploeg (vrijwilligers VV Bennekom) spoot water met waterslangen zodat ze toch door konden betegelen. De samenwerking tussen de accommodatiecommissie, de buitenploeg en de aannemers is top verlopen. Niets dan hulde daarvoor." De gepensioneerde fysiotherapeut wil vooral Henk Jacobs en Gijs Aartsen van de accommodatiecommissie bedanken voor hun inzet.

Meer berichten