Foto:

'Halen we de 100.000 bezoekers?'

Wout Schotsman

BENNEKOM - Okay, het gras op de ligweide is een beetje verdord, maar voor de rest was het een topseizoen voor Zwembad De Vrije Slag. Een paar weken geleden al werd de 80.000-ste bezoeker welkom geheten en was er de hoop dat 90.000 gehaald zou kunnen worden. Inmiddels zijn er al 97.000 bezoekers geweest en wie weet wordt voor het eerst het aantal van 100.000 overschreden. Wat betekent zo'n zomer voor ons Bennekomse zwembad?

 Gedurende dit fantastische seizoen gebeurden er dingen die normaal nooit voorkomen. Met zoveel bezoekers wordt het moeilijker om de waterkwaliteit goed onder controle te houden. Dat is gelukt. Ze zitten verborgen maar er zijn flinke installaties nodig om alles goed te laten functioneren. Elk seizoen zijn er wel eens even storingen. Als er ruim 3.000 mensen in het bad zijn, is een storing heel vervelend. De leveranciers zijn erin geslaagd storinkjes op te lossen, zonder dat iemand het merkte.

Met zoveel bezoekers worden er aan de oplettendheid en controle van de badmedewerkers hoge eisen gesteld. Zo nu en dan zijn er om die reden extra medewerkers ingezet! Vorig jaar zijn er zonnepanelen geplaatst om zelf de energie op te wekken die nodig is om het water te verwarmen. Dit jaar leverde de zon zoveel energie direct aan het water dat 's nachts de lamellenafdekking niet gebruikt hoefde te worden. 's Morgens was de temperatuur dan nog tussen de 23 en 25 graden! De installaties hoefden dan niet voor extra opwarming te zorgen. Overigens: er wordt nog voor het komende seizoen een nieuwe lamellenafdekking gerealiseerd. De hoge kwaliteit van het bad wordt goed op peil gehouden. Dat mag ook wel want volgend jaar bestaat het bad 50 jaar. Het bestuur hoopt op dan weer een fantastisch seizoen. Er wordt al nagedacht over 'attracties' voor de bezoekers tijdens zwemseizoen 2019.

Het bestuur vindt het geweldig het 49-ste seizoen zo te kunnen afsluiten. Op naar de volgende 50 jaar! Het jubileum is ook een goed moment om naar de samenstelling van het bestuur te kijken. Er is een soort generatiewisseling noodzakelijk. Het bestuur is al enige tijd op zoek naar betrokken Bennekommers die hun eigen zwembad willen helpen besturen. Wie heeft die mooie ambitie en meldt zich? Even een mailtje sturen naar Gerrit Beek ( gevert39@gmail.com) en er komt snel een eerste kennismakingsgesprek..

Hondenplons

Op zondag 2 september is het bad voor het laatst open in 2018. Meteen daarna worden de eerste voorbereidingen getroffen voor het 'winteronderhoud'. Maar voordat de stoppen eruit getrokken worden en de baden leeglopen mogen er nog eenmaal bijzondere gasten komen: de honden! Op zaterdag 8 september van 17 tot 19 uur is weer de inmiddels traditionele Hondenplons. Entree: 3 euro per hond. Er komen - ter informatie! - ook vijf hond-gerelateerde bedrijven.

Meer berichten