Foto:

Bennekom wint Wageningen Cup

Door Gert Budding

WAGENINGEN - Fikse regenbuien overspoelden soms het sportpark De Zoom waar de strijd om de Wageningen Cup werd gestreden. Zaterdag eerste klasser Bennekom lag van die omstandigheden bepaald niet wakker en won de felbegeerde beker en een net ballen. Oefenmeester Arnold Brehler heeft zijn eerste prijs binnen.

Bennekom speelde in poule B een gedegen toernooi en speelde zich in de finale door 5-1 winst op Wageningen, CHRC (1-0) en gelijk tegen SKV (2-2). Toen het werkelijk om de knikkers ging moest Bennekom aan de bak tegen medefinalist WAVV dat won van ONA' 53 (2-1), RVW (2-1) en VVA (2-0). Uiteindelijk kreeg Bennekom met de magere 1-0 winst, de felbegeerde beker uit handen van WAVV-voorzitter Jan Laurens. Zondag eerste klasser WAVV organiseerde voor de 21e keer de strijd om de Intersport Winners Wageningen Cup, in samenwerking met Stichting Sponsering en Fondswerving Wageningen.


Maar regionale cupwedstrijden werden eerder al gespeeld onder de vlag van de Veluwepost Cup. In het beginsel stond ONA' 53 borg voor de organisatie. "Een dikke vijfendertig jaar geleden organiseerde wij als eerste de strijd om de Wageningen Cup. Later voegden zich daar de clubs uit de gemeente Renkum bij", zegt Bert van de Weerd van ONA. "Het organiseren werd om beurten gedaan. Uiteindelijk nam de Wageningse business club, toen FC Wageningen failliet ging, de organisatie over, slechts drie edities gingen niet door omdat de velden te droog waren." Dick Hellegering, Anita en Henk Jochems van WAVV waren zaterdag druk met de organisatie. "Het is uiteraard een prettig gevoel als de deelnemende vereniging het naar hun zin hebben. Dat is voor ons een groot compliment", zegt Hellegering die alleen maar roodzwart bloed door zijn aderen heeft stromen. "Een dergelijk groot toernooi neerzetten kan niet zonder sponsors. Intersport Winners sponsort de strijd om de cup al vanaf het begin en blinkt uit in professionaliteit." Ook worden enkele kanttekeningen geplaatst bij de Wageningen Cup. Er wordt gemeld dat de hoogst spelende clubs altijd in de finale staan. "Dat is niet waar", pareert Hellegering feitelijk. "Vierde klasser RVW stond vorig jaar namelijk in de finale tegen zaterdag eerste klasser Duno", aldus mister WAVV, Dick Hellegering.

Poule A
WAVV - ONA '53 2 - 1
VVA - RVW 0 - 2
RVW - WAVV 1 - 2
ONA '53 - VVA 0 - 1
VVA - WAVV 0 - 2
RVW - ONA '53 1 - 1


Poule B
Wageningen - Bennekom 1 - 5
CHRC - SKV 1 - 2
SKV - Wageningen 2 - 0
CHRC - Bennekom 0 - 1
Wageningen - CHRC 0 - 1
Bennekom - SKV 2 - 2

Meer berichten