btr
btr (Foto: )

Estafette Bennekom: Muziek met harp en ziel

In de 'Estafette van Bennekom' wordt iedere week een min of meer bekende Bennekommer geportretteerd. Deze geeft het stokje vervolgens door aan een andere Bennekommer. Deze week is Jennette Roozeboom aan de beurt.

Naam: Jennette Roozeboom.
Woonplaats: Bennekom.
Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Ik heb een zoon, Henno, die inmiddels 22 en uitwonend is.
Hobby's: Van mijn grootste hobby, mijn passie, de muziek, heb ik mijn werk kunnen maken. Het geeft energie om iets te doen waar je hart ligt.
Opleiding: HBO Leiden, Kunstzinnige Muziektherapie.
Huidige beroep: Muziektherapeute en musicus op fluit en harp in mijn eigen praktijk Albero-della-Rosa (= Roozeboom in het Italiaans) en bij een fijne VGZ-instelling in Baarn.
Wat vind je leuk aan dit werk: Ik vind het geweldig om mensen met muziek te bereiken. In mijn werk in Baarn heb ik voornamelijk te maken met mensen met een ernstige verstandelijke beperking en autisme, met moeilijk verstaanbaar gedrag, met mensen die niet kunnen spreken. In mijn eigen praktijk (aan de Laarweg of op locatie) komen mensen met diverse hulpvragen. Er komen veel kinderen met bijvoorbeeld concentratiestoornissen. Maar ook de ouder wordende mens, mensen met dementie of met hersenaandoeningen. De cliënt mag luisteren en genieten van de muziek die ik speel, maar ook samen actief muziek maken met diverse instrumenten, hoort erbij als het mogelijk is. De cliënt hoeft geen kennis te hebben van muziek, de oefeningen en instrumenten die ik bied zijn heel laagdrempelig. Muziek zet mensen in beweging, dat zie je aan de buitenkant maar ook van binnen gebeurt er iets. Want muziek raakt direct aan het gevoelsleven. Om contact te leggen is muziek een bij uitstek geschikt middel. Mensen komen dichterbij zichzelf, komen (weer) in contact met zichzelf en met de ander. En muziek biedt troost. Maar vooral biedt muziek plezier: het kan mij diep raken wanneer er door middel van muziek een glimlach op iemands gezicht tevoorschijn komt.
Verder actief: Met muziek componeren en opnemen, geven van concerten, begeleiding van mensen in de laatste levensfase (harpmuziek aan bed), muzikale omlijsting op uitvaarten of herdenkingsavonden.
Stamcafé: Geen.
Favoriete club: Club muzikanten: de Empty Bottle Band. Vijf muzikanten en daar ben ik er één van.

Favoriete krant: Geen.
Favoriete CD/muziek: Mijn muzieksmaak is breed: van Mantra's tot Pink Floyd en van Omnia tot Buena Vista Social Club. En natuurlijk mijn eigen composities.
Favoriete sport: Yoga.
Favoriete vakantieadres: Toeristenvrij gebied. Ik hou van rust en ruimte om me heen.
Slecht in: Rust nemen.
Goed in: Mezelf druk maken.
Hekel aan: Geroddel en negativiteit.
Spijt van of over willen doen: Nergens spijt van, onnodig.
Goede voornemens: Samen met Eline Oskam (Ancient Wings) de krachten bundelen en een mooi evenement neerzetten met energiewerk en de helende klanken van de harp.
Wat zou je ooit nog eens willen doen: Op reis met de Sea Shepherds.
Lelijkste plekje in Bennekom: Dat worden er steeds meer...
Mooiste plekje in Bennekom: Mijn eigen plekje aan de Laarweg, altijd fijn thuiskomen.
Estafettestokje gaat naar: Henno Vlastuin.
Omdat: Ik ben benieuwd of er nog interessante dingen naar voren komen die je als moeder graag wilt weten (of niet).

Meer berichten