De 80.000-ste bezoeker van Zwembad De Vrije Slag (wie van de vier?!) kreeg een 15-badenkaart, om vooral nog weer eens terug te komen!
De 80.000-ste bezoeker van Zwembad De Vrije Slag (wie van de vier?!) kreeg een 15-badenkaart, om vooral nog weer eens terug te komen! (Foto: )

Meer dan 80.000 bezoekers

Door Wout Schotsman

BENNEKOM - Vorig jaar was het tegen het einde van het zwemseizoen dat de 50.000-ste bezoeker binnenkwam bij Zwembad De Vrije Slag. Daar werd geen aandacht aan besteed, want er was geen reden tot juichen. Voorzien werd dat het maar de vraag was of het aantal van 60.000 bezoekers wel gehaald zou worden. Dit jaar werd aan de 50.000-ste bezoeker evenmin aandacht besteed, want die kwam al vroeg in het seizoen. Maar toen de 80.000-ste bezoeker binnenkwam werd er wel gejuicht!

De dames van de zwembadreceptie waren al een tijdje wat nerveus. Het magische getal van 80.000 kwam steeds dichterbij. Het bestuur werd gewaarschuwd: "Vandaag komt de 80.000-ste!" Zo kon bestuursvoorzitter Rob Spiegelenberg het vrolijke Edese gezin enthousiast verwelkomen. De ouders, met kleuter en baby, mogen vaker een dagje komen genieten in De Vrije Slag: ze kregen een 15-badenkaart!

Rob Spiegelenberg en (interim-) secretaris Gerrit Beek wijzen op het volle peuterbad en de beschaduwde ligweide daarachter. "Kijk nou toch eens wat een plezier we kunnen bieden aan jonge gezinnen met kinderen!" Iets verderop is de wat oudere jeugd aan het dollen in het middenbad. Daaroverheen zien we steeds zwemmers van de hoge duikplank springen.

"Dit is waarvoor we het doen!" We, dat zijn de vier bestuursleden en de medewerkers van het zwembad. Allemaal genieten ze van het idee dat met nog een maand te gaan het aantal van 90.000 bezoekers in zicht komt. Dat is in tientallen jaren niet meer voor gekomen. Zouden er met de klimaatverandering gouden tijden aankomen voor het zwembad? Ze denken er maar niet teveel over na. Ze zijn veel te druk. Eerst dit seizoen maar eens afronden. Dan nadenken over 2019. Dat is een jubileumseizoen en dat moet gevierd worden.

"Het zwembad is technisch perfect in orde. maar voor volgend jaar moeten we wel serieus nadenken over bestuursuitbreiding", peinst Rob Spiegelenberg. Uitbreiding is wenselijk, zeker omdat rekening gehouden moet worden met de leeftijd van huidige bestuursleden. De onverwoestbare Gerrit Beek, die al heel veel verjaardagen heeft gevierd, knikt instemmend. Mensen, vrouwen ook!, die willen helpen het prachtige Bennekomse zwembad te besturen, kunnen zich bij hem aanmelden. (E-mail: gevert39@gmail.com). Nieuwe bestuursleden wacht meteen de taak om mee te denken over de viering van het 50-jarig bestaan. En dat vlak na het 49-ste jaar met een recordaantal bezoekers! Een leuk begin voor nieuwe bestuursleden!

De nu al zo prachtige zomer wordt afgesloten met de traditionele Hondenplons. Op 8 september van 17.00 - 19.00 mogen honden hun spetterende feestje vieren als hun baasjes een kaartje van 3 euro kopen.

Meer berichten