De Kinderdorpbioscoop wordt opgebouwd. In deze KD Cineminimec komen volgende week onder meer hardwerkende huttenbouwers tot rust.
De Kinderdorpbioscoop wordt opgebouwd. In deze KD Cineminimec komen volgende week onder meer hardwerkende huttenbouwers tot rust. (Foto: )

10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, nul! en nu allemaal naar binnen!

Door Wout Schotsman

BENNEKOM - Het zal aanstaande maandagmorgen wel niet anders zijn dan in de vorige jaren. Al lang van te voren staan er honderden kinderen bij de poort van het Kinderdorp. Of er afgeteld wordt of dat er een openingsstunt is... er is een moment dat de poort opengaat en dat er zo'n anderhalfduizend kinderen naar binnen willen. Liefst allemaal tegelijk! Maar voordat het zover is....

Gisteren is de opbouwploeg van het Kinderdorp begonnen het Landgoed Kinderdorp in te richten. Het terrein is verborgen achter de bouwhekken met de blauwe zeilen. Eroverheen zijn de daken te zien van de grote tenten waarin allerlei activiteiten zullen plaatsvinden. Het inrichten is een warme klus deze keer. Insiders vertellen dat het dorre gras spontaan groen werd daar waar de zweetdruppels vielen.

Mocht de hittegolf nog doorgaan tot in de Kinderdorpweek, dan wordt van de ouders verwacht dat de kinderen goed voorbereid naar het Kinderdorp komen: stevige schoenen aan, flink zonnebrand gesmeerd, pet op, water bij zich... Om alles goed en veilig te laten verlopen, is het goed om het volgende te weten en er rekening mee te houden:

VEILIGHEID.

De omgeving van het Kinderdorp wordt zo goed mogelijk autovrij gehouden. Dus bij voorkeur op de fiets komen. Kan het niet zonder auto... dan via de Kierkamperweg de Achterstraat op. En altijd de aanwijzingen van de verkeersregelaars opvolgen.

NOG MEER VEILIGHEID.

Er is dit jaar, gezien de droogte, een strikt rook- en stookverbod. Niet roken op het Kinderdorpterrein en op donderdagavond geen kampvuur, maar wel een gezellige avond waar de ouders ook mogen komen meegenieten.

DE OPTOCHT.

De optocht is op donderdagavond. Leuk als kinderen en/of ouders komen als Disney- of Sprookjesfiguren. Vanaf 18.30 opstellen op het parkeerterrein van de VV-Bennekom. Om 19.00 uur vertrekken. De route - gelijk aan vorig jaar - komt in het Kinderdorps Dagblad.

VOORVERKOOP

Weekkaarten kunnen nog tot en met 9 augustus gekocht worden bij Albert Heijn, Novita en Intertoys. Dagkaarten zijn duurder! Nog geen weekkaart? Gauw kopen!

VRIJWILLIGERS

Met meer vrijwilligers kan nog meer leuks gedaan worden. Ouders, grootouders en andere enthousiastelingen zijn zeer welkom. Dit jaar alvast een beet-je wennen? Volgende jaren erbij blijven! Aanmelden kan via de website www.kinderdorp.nl

KIJKMIDDAG

Kinderdorp is voor kinderen en streng verboden terrein voor ouders. Communiceren kan via mail (bij het Kinderdorps Dagblad) en via de post (bij de Postduif) en via de poortwachters. Op vrijdagmiddag, van 14.00 - 16.00 uur mag iedereen komen kijken.

Meer berichten