Foto:

Estafette van Bennekom: Lekker op de fiets naar het werk

In de 'Estafette van Bennekom' wordt iedere week een min of meer bekende Bennekommer geportretteerd. Deze geeft het stokje vervolgens door aan een andere Bennekommer. Deze week: Johanneke Blekxtoon.

Naam: Johanneke Blekxtoon.
Geboren: Op 30 mei 1972 in Eindhoven.
Woonplaats: Inmiddels elf jaar geleden vanuit Utrecht naar Bennekom verhuisd.
Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Getrouwd met Joost, samen hebben we drie kinderen: Wietse (9), Jinthe (7) en Eefke (6)
Hobby's: Ik lees graag, verder vind ik het vooral leuk om met vrienden af te spreken en er op uit te gaan met het gezin.
Opleiding: HEAO-MER in Utrecht en MBTI-trainer/coach.
Huidige beroep: Sinds 1 juni P&O adviseur bij Menzis in Wageningen.
Wat vind je leuk aan dit werk: Ik 'zit' al ruim twintig jaar in het HR/P&O-vak, eerst in de ICT en techniek en tot voor kort in het Radboudumc. Ik vind het een boeiend en veelzijdig vak; steeds in ontwikkeling en je kunt je eigen stijl er in ontwikkelen. Ik ben ervan overtuigd dat medewerkers het best functioneren als ze zich gehoord voelen, de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen en als de sfeer goed is zodat de samenwerking goed verloopt. Op alle drie die vlakken adviseer ik managers graag, naast de gebruikelijke P&O onderwerpen die bij het vak horen.
Verder actief: Een aantal jaren geleden heb ik mijn eigen website opgericht, www.jouwblikopener.nl . Als zelfstandige adviseer en coach ik teams en individuen, met name over samenwerking en persoonlijke ontwikkeling. Dat begint met inzicht in jezelf en anderen. Verder spreek ik regelmatig af met de vorige estafette-deelnemer (en sinds kort collega) Evelien Verhoeks en Marjoescha van Alphen van Mbold, om onder het genot van een glas wijn te sparren over onze MBTI-activiteiten met teams.
Stamcafé: Geen.
Favoriete club: Ook geen.
Krant: NRC/Volkskrant.
Favoriete CD/muziek: Ik hou van heel veel soorten muziek, van de huidige hits tot aan klassiek. Laatst ben ik naar het concert van Sting bij paleis Soestdijk geweest, geweldig!
Favoriete sport: Ik sport niet regelmatig, ik ben wel blij dat ik sinds kort op de fiets naar mijn werk kan.
Favoriete vakantieadres: Toscane. b>Slecht in: Opruimen, of eigenlijk: het huis zo organiseren dat alles een vaste plek heeft. We zullen wel nooit het ANWB-echtpaar van Brigitte Kaandorp worden… gelukkig is dat niet het belangrijkste in het leven.
Goed in: De juiste prioriteiten stellen: bezig zijn met de dingen die er echt toe doen, zoals het gezin, familie en vrienden maar ook zinvol en leuk werk doen.
Hekel aan: Bekrompenheid.
Spijt van of over willen doen: Ik heb nergens spijt van.
Goede voornemens: Na de vakantie gebruikmaken van de twee proeflessen bij Yo's Gym die ik cadeau heb gekregen.
Wat zou je ooit nog eens willen doen: Naar Schiphol gaan en nog niet weten wat de bestemming wordt lijkt me heel leuk!
Lelijkste plekje in Bennekom: Het KPN gebouw aan de Bergakkerweg.
Mooiste plekje in Bennekom: Ik vind het leuk hoe het centrum in de zomer volhangt met bloemen en in de winter met lampjes.
Estafettestokje gaat naar: Elisa van Mooi@home, de ondernemer met het mooiste uitzicht van Bennekom!
Omdat: Ze haar vak verstaat en omdat het er altijd gezellig is.

Meer berichten