Foto:

't Kinderdorps Dagblad digitaal?

Door Wout Schotsman

BENNEKOM - De lezer van dit artikel houdt er waarschijnlijk nog van om op woensdag zijn / haar eigen lokale nieuwsblad te ontvangen. Met het Bennekoms Nieuwsblad op schoot, lekker op de bank, en dan ontspannen kijken of er in het dorp nog iets gebeurd is of gaat gebeuren waarvan je nog niks wist. Inderdaad, lekker ontspannen, want wat gebeurt er in Bennekom nou helemaal waar je je zorgen over moet maken? Dat is in de rest van de wereld, als je je dagblad leest, wel anders!

Over een paar weken heeft het Bennekoms Nieuwsblad in een dikke duizend gezinnen flinke concurrentie. Van het Kinderdorps Dagblad! Vijf dagen lang brengen de Kinderdorpelingen het Kinderdorps Dagblad mee naar huis. Wie staan er op de foto's? Wie hebben berichten geschreven? Hoe was het in het Kinderdorp?

Eigenlijk wel een heel ouderwets middel om je doelgroep te bereiken. Sterker nog! Een deel van de verhalen wordt nog geschreven in een ouderwets redactielokaal, waar de schrijfmachines staan te ratelen. Schrijfmachines, voor de jongere lezers, dat zijn machines waar je een tekst op kunt typen, net als op je Ipad. Maar deze machine print de tekst meteen, direct zichtbaar voor je. Je moet wel in één keer goed typen, want corrigeren kan niet....

Nee, je kunt er geen blog of vlog mee de wereld in sturen. En nee, er is ook geen digitale versie van, zoals bijvoorbeeld het Bennekoms Nieuwsblad die wel heeft. Wordt het niet tijd voor het Kinderdorps Dagblad om mee te doen en ook de digitale wereld in te gaan? Tenslotte kun je in dat redactielokaal, met die ratelende schrijfmachines wel een mailtje sturen of zelfs een artikeltje rechtstreeks naar de redactiecomputer sturen! Misschien moet het Kinderdorps Dagblad wel, want hoe lang zijn er nog linten voor de schrijfmachines beschikbaar?

WELKOM MODERNE TEKSTSCHRIJVERS!

Kortom: zijn er moderne tekstschrijvers die willen nadenken over dat soort modernisering? Die het leuk vinden om samen met de kinderen het Kinderdorps Dagblad samen te stellen? Op welke manier dan ook? Dan kun je in de komende Kinderdorpweek mooi komen kennis maken en proefdraaien. Meld maar aan via woutschotsman@gmail.com.

WELKOM JONGE TEKSTSCHRIJVERS

Nog jongere tekstschrijvers, Kinderdorpelingen, kunnen nu al aan de slag om artikelen te schrijven voor de maandagkrant. Vakantieverhalen te vertellen? Plannen voor het Kinderdorp? Burgemeester worden? Een prijs winnen voor het beste vervolgverhaal? Ook sturen aan woutschotsman@gmail.com

PS Als je statiegeldflessen inlevert bij Albert Heijn, kun je het bonnetje doneren aan het Kinderdorp. Dank alvast!

Meer berichten