Foto:

Van Roekel en Van de Zee winnen WK korfbal U21

BOEDAPEST - Afgelopen week speelde het Talent TeamNL U21 met DVO-spelers Koen van Roekel en Saskia van de Zee het WK onder de 21 in Boedapest.

Het Talent TeamNL U21 begon goed aan het toernooi. Het won de eerste wedstrijd met 21-14 van België. In de tweede wedstrijd moesten ze aantreden tegen Tsjechië. Oranje was veel te sterk en won de wedstrijd met 53-12.

Koen van Roekel scoorde twaalfmaal en daar had hij slechts negentien pogingen voor nodig. Veel spelers haalden een hoog schotpercentage, maar met 63 procent spande de DVO'er de kroon. Koen van Roekel werd deze wedstrijd door de organisatie uitgeroepen tot Most Valuable Player. In de derde wedstrijd werd Engeland met 50-5 aan de kant gezet. In de laatse groepswedstrijd moest ook Hongkong er aan geloven. Ze maakte geen enkele kans tegen de formatie van bondscoach Kees Vlietstra: 10-48. In de halve finale speelde Nederland tegen Portugal. Er werd met 5-29 gewonnen en daarmee plaatste Oranje zich voor finale tegen België. België begon de wedstrijd sterk en kwam zelfs op voorsprong (2-3), maar zag daarna wel Nederland de overhand nemen. Bret Zuijdwegt zorgde voor het eerste verschil van twee punten (5-3), waarna Talent TeamNL Korfbal uitliep naar een 11-8 ruststand. Ook in het tweede bedrijf bleef het een wedstrijd. België kwam zelfs drie minuten voor het einde van de wedstrijd nog terug tot één verschil (18-17). TeamNL speelde de wedstrijd professioneel uit. Eindstand 21-18.

Koen van Roekel en Saskia van de Zee waren beiden, de meest scorende spelers van Talent TeamNL. Koen scoorde 24x en Saskia scoorde 16x.

Kijk voor meer informatie op https://www.korfbal.nl/jong-oranje

Meer berichten