Over drie weken begint de opbouw: karren naar binnen rijden, tenten opzetten… op 13 augustus weer 1600 kinderen voor de poort.
Over drie weken begint de opbouw: karren naar binnen rijden, tenten opzetten… op 13 augustus weer 1600 kinderen voor de poort. (Foto: )

Al heel gauw weer Kinderdorp…

Door Wout Schotsman

BENNEKOM - Per 30 juni is de voorverkoop van de weekkaarten voor het Kinderdorp gestart, op de bekende drie adressen: Intertoys, Albert Heijn en Novita. De eerste 400 kaarten zijn al verkocht! Dat is een prima start. Maar is de Kinderdorporganisatie er wel klaar voor? Hoe staat het met de voorbereidingen?

De kinderen die eerder naar het Kinderdorp gingen zullen zich inderdaad op bekend terrein voelen. In de indeling is maar één kleine wijziging aangebracht: De Zandhoop en de Techniektent worden van plaats gewisseld. De Techniektent stond altijd in een kuil en de Zandhoop kan die kuil mooi opvullen... Voor de rest is alles 'net als vroeger'.'

Het personeel?

Nou ja, de medewerkers... de mensen in de gele T-shirts. Er zijn altijd medewerkers die het zo gewoon vinden dat ze meedoen, dat ze vergeten zich aan te melden. Het bestuur wordt daardoor wat zenuwachtig in de laatste weken.

Trouwe medewerkers... aanmelden graag. Nieuwe medewerkers... zijn altijd welkom om ook trouwe medewerkers te worden. Ook aanmelden graag.

Geen twijfel hebben of het wel leuk is. Dat is het, anders zouden er niet zoveel trouwe medewerkers zijn. Vermoeiend? Ja, dat is het ook, maar om een of andere redenen zijn KD-medewerkers stoer en onvermoeibaar.

De AVG en de VOG

Voor de Kinderen in het Kinderdorp is het anders, maar voor de medewerkers gelden in het Kinderdorp dezelfde spelregels als daarbuiten. Zo heeft het Kinderdorp nu een keurige privacyverklaring, in verband met de AVG, de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Daarin staat dat foto's die tijdens Kinderdorp worden gemaakt alleen worden gebruikt voor journalistieke doeleinden, zoals de eigen sociale media en natuurlijk het Kinderdorps Dagblad.

Voorts is of wordt voor alle medewerkers de VOG aangevraagd, de Verklaring Omtrent Gedrag. Voor en door de medewerkers wordt dus aan alle wettelijke verplichtingen voldaan. Voor de kinderen is de KD-wetgeving een stuk eenvoudiger: "Niets moet en (bijna) alles mag!"

Keten

Ja, dat zullen de Kinderen, vaak samen met de medewerkers, ongetwijfeld doen. Maar op het terrein staan zeven keten, ook wel karren of wagens genoemd, die druk gebruikt worden tijdens de Kinderdorpweek en daarna een droge overnachtingsplek zoeken voor de andere 51 weken. Er is een plek beschikbaar onder de blote hemel, maar dat is zeker voor de overwintering niet zo fijn. Wellicht overleven de keten een strenge winter niet. Wie helpt het Kinderdorp aan 150 - 200 m2 overdekte overwinteringsplek? Mag ook meerdere kleine plekken zijn! Plek aanmelden? www.kinderdorp.nl.

Meer berichten