Boertje Bennekom
Boertje Bennekom (Foto: Gert Budding)

Uit het dorp

De Kraats is in Oranjestemming. Bij een hoop huizen wapperen oranje vlaggetjes aan de weg. Zo'n vlaggetje krijg je gratis als je mee wilt betalen aan de glasvezelaanleg voor het snelle internet. Het schijnt dat er intussen al bijna genoeg verkocht zijn om het Binnenveld straks eenvoudig de wijde wereld in te laten gaan. En nu er steeds meer burgerhuizen tussen de boerderijen komen - weer een grote kavel verkocht op de Rijnsteeg - is de glasvezelkabel ook welkom voor wie daar wil wonen. Straks gaan we 't Binnenveld nog woonwijk noemen.
Oók in de Kraats, achter Langesteeg 21, zijn plannen om 10 hectare zonnepanelen aan te leggen. De weilanden waarin het moet gebeuren zijn van de Landbouwhogeschool, maar liggen op Bennekoms grondgebied. De gemeente Ede is er hevig blij mee want die willen in de huidige raadsperiode 50 hectare grond met zonnepanelen bedekken en op deze manier zouden ze daarvan al 20% binnen hebben. De inspraakavond voor de buurt is inmiddels achter de rug.
De fietsroute door het dorp blijkt toch het plan waar de gemeenmte voor gaat. Wel is er een door drie collegepartijen ondersteund verzoek om te kijken of het ook anders kan. Daarbij zou dan meteen bekeken moeten worden hoeveel 'meer' een andere route kost. Op het eerste gezicht leuk maar nog maar weer eens even een bewijs dat op de verkiezingsavond in maart in Bennekom de besluiten in het gemeentehuis al gevallen waren.
Zaterdag is het Kunstmarkt in het dorp. En voor regen hoeven de heren en dames kunstenaars deze keer niet bang te zijn laat het zich aanzien. Een mooie gelegenheid om weer eens het dorp te bezoeken en er ook een poosje te blijven hangen. De terrassen zitten tegenwoordig flink vol op zaterdag, wat dat betreft wordt het centrum steeds gezelligger. En als die fietsroute toch komt, je weet het maar nooit, gewoon de boel vol doen met zebrapaden en klaar-overs in oranje hesjes. Die kunnen de boel dan op z'n tijd even diochtdraaien met hun stophek. En als we dan op zondag de winkels dichthouden hebben ze ook nog een vrije dag!

Meer berichten