De basis voor de tweede plaats legde Rembrandt Bruil (rechts) in Assen tijdens het NK tegen Charlie Tang. (foto: Harry Gielen)
De basis voor de tweede plaats legde Rembrandt Bruil (rechts) in Assen tijdens het NK tegen Charlie Tang. (foto: Harry Gielen) (Foto: )

Steun schaker Bruil voor EK

BENNEKOM – Rembrandt Bruil, speler van landelijke derdeklasser BSV, gaat Nederland vertegenwoordigen op het Europese Schaakkampioenschap t/m 16 jaar in Riga (Letland). Het EK wordt van 19 tot 30 augustus afgewerkt. Schaken is voor de 14-jarige Rembrandt Bruil zijn grote passie. In mei werd hij tweede van Nederland in de leeftijdscategorie t/m 16 jaar. Daar werd hij gekwalificeerd om Nederland te vertegenwoordigen op het EK. Er is nog een enorme hindernis te nemen, want Rembrandt moet alle (on)kosten zelf betalen. Er is ruim 2.500 euro nodig. ,,Vandaar dat ik op zoek ben naar mensen die me willen helpen. Daarbij kan ik elke bijdrage gebruiken'', zegt Rembrandt. De jonge schaker wil als het kan iets teruggeven. Bijvoorbeeld door het geven van een snelschaaksessie of een simultaansessie. ,,Vorig jaar kreeg ik de kans om tijdens een pubquiz te schaken tegen de verschillende teams. Hoe meer zetten tegen mij, hoe meer punten de deelnemers konden winnen.''

Rechtstreekse steun kan via zijn bankrekening NL37RABO0178077712 t.n.v. R.A. Bruil te Elst.

Meer berichten