Van 7 t/m 11 augustus is de opbouwweek op Landgoed Kinderdorp. De eerste krachtproef voor de vrijwil-ligers: materialen aanvoeren, tenten opbouwen, keten plaatsen, ongeveer 5.000 pallets stapelen voor het huttendorp...
Van 7 t/m 11 augustus is de opbouwweek op Landgoed Kinderdorp. De eerste krachtproef voor de vrijwil-ligers: materialen aanvoeren, tenten opbouwen, keten plaatsen, ongeveer 5.000 pallets stapelen voor het huttendorp... (Foto: )

Hoogspanning in het Kinderdorp

Door Wout Schotsman

BENNEKOMHoe zouden de discussies gaan in Bennekomse gezinnen met basisschoolkinderen? Het Kinderdorp is in 2018 van 13 t/m 17 augustus. Vader en moeder willen op vakantie in de tweede helft van augustus. "Maar wij willen naar het Kinderdorp!" Zouden de kinderen de discussie winnen en gaan vader en moeder opnieuw in onderhandeling met hun werkgevers over een andere vakantieplanning? Hoogspanning binnen Bennekomse gezinnen?

Zo'n soort spanning is er ook binnen het bestuur van het Kinderdorp. Zo'n maand of drie voor het Kinderdorp wordt de balans opgemaakt. Hoeveel vrijwilligers hebben zich aangemeld? O jé, nog niet de helft van de hoeveelheid die we nodig hebben. Iedereen in ons adressenbestand nog weer aanschrijven om zich aan te melden, zodat we weten waar we aan toe zijn? Hebben alle onderdelen hun plannen klaar om de kinderen een toptijd te geven? Hoe staat het met de inkoop? Weer rekening houden met 1600 kinderen? Hebben we een probleem als er toch 1800 komen? Hoe staan we er financieel voor? Wat moet de prijs van de week- en dagkaarten worden? Al die vragen en nog veel meer moeten beantwoord worden. Is dat erg die spanning? Nee hoor, zonder spanning zou er geen lamp branden. Maar als je er hoogspanning op zet.... In deze spannende periode zijn de nodige besluiten genomen:

VOORVERKOOP VAN DE KAARTEN

Dagkaarten (alleen tijdens Kinderdorp te koop) kosten 8 euro. Weekkaarten kosten 24 euro. In de voorverkoop kosten weekkaarten 18,50 euro. Alle reden dus om gauw naar de bekende voorverkoopadressen te gaan: Novita, Albert Heijn en Intertoys. De voorverkoop start op zaterdag 30 juni 2018. Dan zijn de kaarten goedkoper en het bestuur van het Kinderdorp krijgt een indruk van de hoeveelheid kinderen die verwacht kan worden!

KNUTSELSPULLEN

Het Kinderdorp kan niet zonder trouwe verzamelaars van knutselspullen. Ooit voor de Knutseltent, later voor de Creatent, tegenwoordig voor de DIY (Do it Yourself) - tent. De naam en de opzet zijn wat gemoderniseerd, het resultaat blijft hetzelfde: kinderen laten genieten van mooie dingen maken. Dit jaar wordt er gewerkt met paracord, stukken stof, knopen en kralen, houten kistjes (wijn, sigaren), bedeltjes en pailletjes, koord, lint en borduurgaren, ritssluitingen, plastic doppen, wol en katoen, beestjes en poppetjes, zoals boerderijdieren, gogo's, smurfen, emoticonpennen, wuppies en zo voorts. De spullen kunnen tijdens de opbouwweek bezorgd worden. Dank al vast! Vooral namens alle kinderen!

NOTEER AL VAST DE DATA!

Kinderdorp 2018: van 13 t/m 17 augustus. Voorverkoop kaarten start op 30 juni 2018. Meer weten: www.kinderdorp.nl

Meer berichten