Johanneke nodigt uit voor het concert op 7 juli, 15.00 uur, in de tuin van Wildekamp 70 te Bennekom. Ze zingt liederen van Annie M.G. Schmidt tot aan Puccini, begeleid door pianiste Heleen Vegter.
Johanneke nodigt uit voor het concert op 7 juli, 15.00 uur, in de tuin van Wildekamp 70 te Bennekom. Ze zingt liederen van Annie M.G. Schmidt tot aan Puccini, begeleid door pianiste Heleen Vegter. (Foto: )

Tuinconcert van het duo Vogel & Vegter

Door Wout Schotsman

BENNEKOM - Als je, als professioneel zangeres, nu eens een uurtje lekker de liederen wilt zingen die je het allerleukst vindt, hoe krijg je dat dan voor elkaar? Je leent de tuin van vrienden, je hoopt heel erg op mooi weer, je vraagt je duopartner of ze je op de piano wilt begeleiden, je vraagt de krant of ze het tuinconcert willen aankondigen... en dan heerlijk los gaan. Johanneke Vogel doet dat zo op zaterdag 7 juli.

Johanneke is eigenlijk helemaal niet zo van de lijstjes leuk, leuker, het leukst, zegt ze, maar even later vertelt ze toch wel heel erg graag romantische, poëtische, liederen te zingen, die door een goede componist op muziek zijn gezet. Goede componist? Romantisch? Poëtisch? Wat is dat volgens haar?

Een gedicht wordt lied

Voor Johanneke gaat erom dat de gevoelens, de emoties die in een gedicht, een lied zitten iets doen met de lezer of de luisteraar. Een goede componist weet er muziek aan toe te voegen die er als vanzelfsprekend bij hoort, die de gevoelens versterkt. En als dan de zangeres dat goed aanvoelt... dan maakt het niet uit of het een lied is van Puccini of van Annie M.G. Schmidt. Ze houdt ervan voor kinderen te zingen, zeker als ze merkt dat die klassieke muziek ook mooi vinden. De liedjes van Annie M.G. zullen ze zeker mooi vinden. Dat geldt overigens voor de volwassenen ook. Daarom worden die liedjes gezongen tussen de liederen door van Zemlinsky, Puccini, Quilter en Alma Mahler.

Tuin als concertzaal

Met de tuin als decor, in gezellige, ontspannen sfeer, met bloemen die geuren in de zon, zittend in het gras, drankje en hapje erbij, wordt het genieten voor de bezoekers van alle leeftijden. De toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Johanneke geniet bij voorbaat van haar jaarlijkse tuinconcert. De intieme locatie, de eigen keus van de liederen... Het is toch geweldig zo mensen een plezier te kunnen doen!

Meer berichten