Jeugdleider Jan Wouters huldigde de kampioenen. Op de foto Johan Hoksbergen.
Jeugdleider Jan Wouters huldigde de kampioenen. Op de foto Johan Hoksbergen. (Foto: )

BSV Bennekom houdt deuren open voor zomerschaak

BENNEKOM – Johan Hoksbergen is bij schaakclub BSV Bennekom jeugdkampioen geworden. Hij won dit voorjaar de 14-kamp en werd maandag voor zijn prestatie op de slotavond gehuldigd.

De jeugd beëindigde het seizoen en de senioren speelden de laatste ronde van de interne competitie. Vanaf maandag 2 juni is er zogeheten zomerschaak, want BSV Bennekom houdt de deuren van De Commanderij voor de liefhebbers de hele zomer open.

Jongste

De jeugdcompetitie van het afgelopen seizoen bestond bij BSV Bennekom uit een dubbele 6-kamp in het najaar 2017 voor de jongste spelers. De eerste prijs ging naar Fidel Issa en de tweede was voor Willem Veldhuizen. De derde prijs werd gedeeld door Maxim Huirne en Yasin Gökoglan. De oudere spelers werkten in het najaar een 8-kamp af met Stan de Bruin als winnaar en Michael Issa als tweede. De derde prijs werd gedeeld door Natan van 't Riet en Johan Hoksbergen. In het voorjaar 2018 zijn alle spelers in één 14-kamp ingedeeld. Johan Hoksbergen werd daarin de kampioen, gevolgd door Michael Issa en Stan de Bruin.

De laatste ronde van de interne competitie bij de senioren leverde geen verrassingen op. Martin Markering stelde zijn derde plaats veilig door overtuigend te winnen van Chris van Oosterwijk. Van Oosterwijk kon even wat tegengas geven, maar toen Markering doordrukte, deed Van Oosterwijk in een combinatie zijn dame cadeau. Teunis Bunt was tegen Noël Bovens met wit overtuigend uit de opening gekomen. In het middenspel deed hij een mindere keuze. In het eindspel stond Bovens ineens beter. Na enkel passieve zetten claimde Bunt driemaal dezelfde stelling. Bovens was het daar niet mee eens, maar toen de zetten werden nagespeeld, moest hij toegeven dat de claim terecht was: uitslag remise.

Slachtoffer

Harry Verhoef toonde weer maar eens aan dat hij in bloedvorm verkeerd. Dit keer was Jan Wouters het slachtoffer. Verhoef eindigde op de vijfde plaats en werd kampioen in de B-groep. René Bakker en Benno van der Veen vochten onderling om de negende plaats. Van der Veen won. De partij tussen Teun Alting en Rinus van der Molen bleef vrijwel de hele partij in evenwicht.

Nadat de dames waren geruild bleek het potremise. Sjoerd de Rave haalde het volle punt binnen tegen Jaap van Donkelaar, die te opportunistisch ten aanval ging en daardoor enkele pionnen verloor. Zo ging De Rave nog met een goed gevoel de schaakvakantie in.

Meer berichten