Foto:

Estafette van Bennekom: Het lot bracht ons in Bennekom

Naam: Chris van Capelleveen.
Geboren: Op 9 juli 1931 in Ede.
Woonplaats: Bennekom.
Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Ik was bijna zestig jaar getrouwd, maar helaas is Ely, mijn vrouw, begin januari op 87-jarige leeftijd overleden. Bijna tien jaar geleden kreeg zij een herseninfarct en werd opgenomen in de Halderhof. Dit verpleeghuis is in 1973 met veel tam tam geopend door Prins Bernhard, maar al na veertig jaar afgedankt en gesloopt. We keken vanuit de Halderhof uit op de bouw van Machtella, waar we na de oplevering een appartement konden betrekken en we met veel zorg van zorginstelling Opella weer samen konden wonen. Vanaf onze trouwdag hebben we altijd in Ede gewoond, maar zijn dus op late leeftijd naar Bennekom verhuisd. We hebben drie kinderen en zes kleinkinderen. De oudste is gepromoveerd internist, één is maatschappelijk werkster en de anderen studeren nog. Eén daarvan start binnenkort op het conservatorium.
Hobby's: In 2014 ben ik begonnen met het opschrijven van mijn levensverhaal. Het boek is nu af. Verder maak ik kleine glasobjecten, zoals vlinders in verschillende maten, en nu ook fantasie vogeltjes.
Opleiding: Gezel instrumentmaker op de Leidsche Instrumentmakers School (LIS) en avond-MTS.
Huidige beroep: Ik ben gepensioneerd, maar was de laatste 25 jaar tekenaar/ontwerper bij pianofabriek Rippen in Ede.
Wat vind je leuk aan dit werk: Het uitvinden van nieuwe mechanieken en het maken van prototypes.
Verder actief: Ik heb vanaf mijn twintigste de ziekte MS. Ik heb nooit kunnen sporten of ben bij een sportclub geweest. Ik zit nu twaalf jaar in een rolstoel. In de jaren voor het herseninfarct hielpen we onze kinderen en kleinkinderen veelvuldig bij verhuizingen of andere klussen.
Favoriete club: Ajax.
Krant: Ik had jaren het AD, maar heb hem recent opgezegd omdat de bezorging slecht was. Nu kopen mijn kinderen af en toe een krantje los voor me.
CD/muziek: Ik houd van licht klassiek.
Vakantieadres: We gingen altijd graag naar Frankrijk, trekken met de caravan.
Slecht in: Maat houden. Niet één koekje, maar twee. Niet één plakje worst, maar twee.
Goed in: Van niets iets maken.
Hekel aan: Aan lieden die het altijd beter weten en overal commentaar op hebben.
Goede voornemens: Als je 87 jaar bent, heb je geen tijd meer om te veranderen.
Wat zou je ooit nog eens willen doen: Ik heb geen verlangens meer.
Lelijkste plekje in Bennekom: Dit was na de afbraak het terrein van de Halderhof en de bijbehorende gebouwen. Maar na herindeling en nieuwbouw is dit misschien wel het mooiste plekje van Bennekom geworden. Ik geniet dagelijks van mijn uitzicht op het vroegere terrein van de Halderhof, wat nu onderdeel is van het Baron van Wassenaerpark.
Estafettestokje gaat naar: Birgitte Sprik.
Omdat: Birgitte is jarenlang de fysiotherapeute van mijn vrouw geweest en heeft haar tot het einde bijgestaan.

Meer berichten