Het idee wordt stevig omhelsd. Sponsoren en vrienden, organisatoren en vrijwilligers zijn al voorbereid. Ze zullen het Bennekomse Oktober Feest in gepaste kleding bijwonen: op z'n Beiers!
Het idee wordt stevig omhelsd. Sponsoren en vrienden, organisatoren en vrijwilligers zijn al voorbereid. Ze zullen het Bennekomse Oktober Feest in gepaste kleding bijwonen: op z'n Beiers! (Foto: )

BOF ofwel het Bennekoms Oktober Feest komt eraan!

Door Wout Schotsman

BENNEKOM -Er zijn van die mannen die altijd een beetje kwajongens blijven. Altijd speels. Altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Na het avontuur wordt er nagepraat bij een wijntje: "Zo, dat zit erop!" Al snel ontdekken ze dat de partners in de avonturen geleidelijk aan vrienden zijn geworden. Dus lokt toch het nieuwe avontuur. "Zullen we?" Zo ontstonden Bennekomse dorpsfeesten: eerst 70 jaar Bevrijding en toen Lekker Bennekoms. En nu komt BOF eraan!

ls Berto van den Born en Gilbert Meurs bij elkaar aan tafel zitten dan zijn het de avontuurlijke kwajongens. Maar als ze eenmaal aan het organiseren zijn dan zijn het serieuze mannen. Gilbert haalt zijn onafscheidelijke laptop uit de tas en laat een briljante presentatie zien. Berto grinnikt: "We bedenken van alles en dat leidt dan weer tot een Bennekoms evenement. Ik ben de doener en improvisator, Gilbert is de bedenker en regisseur."

De presentatie laat het idee zien. BOF, het Bennekomse Oktober Feest, met als aanbeveling: Bringing Bennekom Together. Ze haasten zich dat uit te leggen: "We kunnen wel wat bedenken, maar het moet wel enthousiast omarmd worden en dat is ook nu weer het geval". Ze hebben massaal steun gekregen voor BOF. Het wordt een 4-delig feest op 12 en 13 oktober, in de DVO-hal met maar liefst 4 fantastische evenementen. Op vrijdagmiddag een feestelijke Kinderparty en 's avonds het Bennekoms Oktoberfeest. Op zaterdagmiddag het 65+ Spätschoppen en 's avonds een geweldige Après Ski Party.

In de DVO-hal? Ja zeker, met een speciale vloer erin om de sportvloer te beschermen. Het is de enige locatie in Bennekom waar je 700 zittende of 1200 staande gasten overdekt kunt herbergen. Als DVO die al lang begeerde vloer eindelijk heeft, dan is Bennekom plotseling een echte evenementenhal rijker!

Het zal wel even wennen zijn dat van de bezoekers ook een bijdrage gevraagd wordt.Doelstelling: een mooi bedrag naar goede doelen als de Stichting Fietsmaatjes en de Stichting Muziektent. Dan is het daar ook feest!

Goed te weten dat er bij PLUS gespaard kan worden voor flinke kortingen op de toegangskaarten.

Meer berichten