Mevrouw Bruggema heeft de Wandel3daagse 5 keer gedaan. Ooit wat minder mobiel in een rolstoel, nu toert ze stoer en trots geheel zelfstandig het circuit af in haar scootmobiel. Dat is een stuk leuker!
Mevrouw Bruggema heeft de Wandel3daagse 5 keer gedaan. Ooit wat minder mobiel in een rolstoel, nu toert ze stoer en trots geheel zelfstandig het circuit af in haar scootmobiel. Dat is een stuk leuker! (Foto: )

Wandel3daagse vaak op wielen 'gelopen'

Door Wout Schotsman

BENNEKOM - Het was al weer de 6e Opella Wandel3daagse voor bewoners van het Baron van Wassenaerpark, deze keer met maar liefst zo'n 85 deelnemers. De 3e wandeling werd een beetje bedorven door de regen, maar dat leverde toch ook stoere verhalen op. Op de foto's mocht de regen natuurlijk niet zichtbaar zijn...

Activiteitenbegeleidster Simone Vleeming maakt van alle deelnemers een foto, als ze een medaille omgehangen krijgen door de Heidehoogheden. Mevrouw Bruggema komt op haar scootmobiel binnen en wil best op de foto voor het Bennekoms Nieuwsblad. Ze is behoorlijk nat geregend en keurt de eerste foto af: "Het ziet er uit alsof ik huil!" Een snelle opknapbeurt en dan een tweede foto. "Ja, dat is beter!".

Simone vertelt enthousiast van de vele activiteiten die worden georganiseerd. Die hebben veelal te maken met 'bewegen' en 'buiten zijn'.

De Wandel3daagse is in die 6 jaar echt een 'buitenevenement' geworden, waar bewoners naar uitkijken. Het is een hele organisatie Ze is dan ook blij met de vele begeleiders, vaak familie natuurlijk, maar ook leerlingen van 'Het Streek Bovenbuurtweg' die hier hun maatschappelijke stage komen lopen. Vooraf krijgen ze instructies van Ingrid van de Veen: hoe manoeuvreer je met een rolstoel en hoe ga je om met de bewoners? De combinatie jong <> oud gaat prima. Hier en daar spat het plezier er af en zijn spannende gesprekken ontstaan. Zeker op de rustpost wordt gezellig gebabbeld, tijdens het genieten van de fruitversnaperingen zie zijn aangeboden door de PLUS Bennekom.

"Voor sommige mensen is dit de eerste medaille in hun leven", lacht Simone. "De medailles worden trots bewaard, samen met de foto die ze krijgen, keurig op fotopapier afgedrukt. Er zijn deelnemers die ze alle zes hebben!" voegt ze er aan toe. Dan gauw weer een foto maken van een 'wandelaar'. De beide Heidehoogheden hangen de medaille om en lachen vrolijk voor de foto.

Meer berichten