De Bennekomse Witte Beestenbende wil tijdens het Kunstfestival voor Kinderen graag opgevrolijkt en versierd worden
De Bennekomse Witte Beestenbende wil tijdens het Kunstfestival voor Kinderen graag opgevrolijkt en versierd worden (Foto: )

De Witte Beestenbende van het Kunstfestival voor Kinderen

BENNEKOM - Sommige initiatieven verdienen het om meteen een traditie te worden. Toen Elise Huijberts in 2016 het eerste Kunstfestival voor Kinderen organiseerde, was dat een avontuur. Het smaakte onmiddellijk naar meer. In 2017 kwam de tweede versie en aanstaande zaterdag, 16 juni, is de Bennekomse Dorpsstraat al voor de derde keer omgetoverd tot een groot openlucht kunstatelier.

Al enige tijd zijn er hier en daar in de Dorpsstraat Witte Beesten te vinden, als aankondiging van het Kunstfestival voor Kinderen. Elise Huijberts is met haar bedrijf 'De Kunstfactorij' fulltime met kunst bezig. Het is haar missie kunstenaars en kunstliefhebbers met elkaar te verbinden. Daarvoor doet ze van alles": exposities regelen, tentoonstellingen inrichten, kunstenaars promoten, bemiddelen, assisteren, initiëren!

Ze heeft een zwak voor kinderen. Dat is zaterdag te zien! Het Van Slootenplein, dat afgelopen zaterdag dank zij Bennekoms Lekker nog een druk bezocht eetterras was, is dan een Place du Tertre waar jong en oud een eigen schilderij kunnen maken. Aan de andere kant van de Dorpsstraat is het Bart van Elstplantsoen ingericht als een peuterplein, waar de allerkleinsten kennis kunnen maken met 'kunst'.

Als ze even genoeg hebben van de Beeldende Kunst dan kunnen ze om 14.00 en 15.00 uur meedoen met de workshop Peuterdans van Dance Studio Bennekom. Uiteraard is er ook weer muziek: tussen 11.00 en 13.00 uur is er een workshop percussie spelen op het Van Slootenplein, die tussen 13.30 en 16.00 uur herhaald wordt op het plein voor de Oude Kerk. Harlekijntje geeft twee keer een muziekworkshop: 'Muziek op schoot. Die starten om 13.30 en 14.30 uur. Zelfs literatuur komt aan de orde. Larissa Verhoeff is de Verhalenfee, die samen met kinderen een schilderij met mooie woorden gaat maken.

Door de hele Dorpsstraat zijn er verrassende activiteiten / workshops: schilderijen maken zoals beroemde schilders, kleding maken, een zelfportret maken met een 3d-pen, een mini-theater bouwen en zelfs het dorp inpakken a la Christo!

Wat die Bennekomse Witte Beestenbende er mee te maken heeft? De koe en de kalfjes, het varken, de kip en de hond.... allemaal willen ze opgevrolijkt worden met vrolijke kleuren op hun lijf! Zaterdag mogen de kinderen hun gang gaan. Helemaal gratis. Kom maar op met die kleuren, stippen, strepen, vlekken! Aan het eind van de dag staan er dan een kunstkoe, kunstkalfjes, kunstvarken, kunstkip en kunsthond… allemaal op het Bennekomse Kunstfestival voor (echte) Kinderen!

Meer berichten