Martien Smit kijkt toe bij de partij Sjoerd de Rave (rechts) en Kees van Dijk. (foto: Rinus van der Molen)
Martien Smit kijkt toe bij de partij Sjoerd de Rave (rechts) en Kees van Dijk. (foto: Rinus van der Molen) (Foto: )

Belangstelling loopt terug bij schaakclub BSV

BENNEKOM – Het moet met de opkomst bij schaakclub BSV Bennekom niet gekker worden. Maandagavond schoven in denksportcentrum De Commanderij slechts elf spelers aan. Wellicht de avondvierdaagse en/of anders vakantie, ziekte en revalidatie lijken de oorzaak.

Het betekende wel dat sommige spelers iets wat te sterke tegenstander op het bordje kregen. Zo had René Bakker te maken met kampioen Hotze Tette Hofstra. Bakker opende niet goed en Hofstra kon in met de dame de zwarte stelling binnen dringen. Het leverde de kwaliteit op en uitspelen was een kwestie van techniek.

Chris van Oosterwijk ging met wit tegen Rinus van der Molen te opportunistisch in de aanval met onder andere de dame. Die kwam in het nauw. Van der Molen wachtte een zet te lang. Van Oosterwijk kon de majesteit beschermen. En de partij kantelde. Van Oosterwijk trok toch aan het langste eind.

Jan Hooft deed zijn uiterste best tegen Noël Bovens, maar kon niet verhinderen dat zijn koning onder druk kwam. Nadat zijn dame werd verdreven gaf Hooft op. Kees van Dijk won tegen Sjoerd de Rave in het middenspel een stuk en dat was genoeg voor de winst.

Jan Wouters en Harry Verhoef gingen het langst door en belandden in een eindspel met elk dame, loper en paard. Alleen Verhoef had een vrije h-pion. Na dame ruil was de pion niet meer te houden.

Meer berichten