Op zaterdag 16 juni zijn de DVO-vrijwilligers herkenbaar aan het groene shirt. Marten en Mariëlle doen het graag aan voor de foto. Meer informatie is te vinden op de website: www.dvo-korfbal.nl/nkveldkorfbal.nl.
Op zaterdag 16 juni zijn de DVO-vrijwilligers herkenbaar aan het groene shirt. Marten en Mariëlle doen het graag aan voor de foto. Meer informatie is te vinden op de website: www.dvo-korfbal.nl/nkveldkorfbal.nl. (Foto: )

NK Veldkorfbal 2018 op DVO-veld

Door Wout Schotsman

BENNEKOM - Het is voor een korfbalvereniging een bijzondere eer om de finales Nederlandse Kampioenschappen Veldkorfbal op het eigen terrein te mogen organiseren. Bescheiden wordt gesproken over 'op sportpark De Eikelhof'. Dat is terecht, want de 'straat' van buurman VVB mag gebruikt worden als toegangsweg naar de korfbalvelden. De VVB-ingang is de reguliere entree. Dat kan dank zij de aannemer die de rollen kunstgras even aan de kant heeft gelegd...

DVO/Accountor kan deze klus aan. Dat blijkt uit het succes van de versies in 2016 en 2017, die ook in Bennekom werden georganiseerd. Het vraagt heel wat van de vereniging, vertellen Marten van den Brink en Mariëlle van Amersfoort. Beiden maken deel uit van de NK projectgroep.

DVO/Accountor is een grote vereniging met een prachtige accommodatie, maar je moet wel zo'n 200 vrijwilligers op de been kunnen brengen om een dag lang circa 2.000 bezoekers te gast te hebben. Dat zijn nog steeds wisselende bezoekers ook, want er worden 4 finales gespeeld: De jongste spelers (C) om 12.00 uur, de B-spelers om 14.00 uur, de A-spelers om 16.00 uur en de Ereklasse (senioren) om 18.00 uur. Iedere categorie brengt zijn eigen supporters, dus om de 2 uur is er een wisseling. Dat betekent veel autoverkeer op de Achterstraat. Om het veilig te houden is er die dag éénrichtingsverkeer op de Achterstraat, tussen de Jonker Sloetlaan en de Kierkamperweg. Autoverkeer kan dus niet vanaf de Kierkamperweg de Achterstraat op!

Voor de vrijwilligers is dus veel te doen: van regelen van verkeer en parkeren tot aan kaartjesverkoop en het verzorgen van de gasten op het Horecaplein. Deze week worden de tribunes opgebouwd, zodat zaterdag de spelers het gevoel hebben dat ze in een korfbal-arena spelen.

Voor liefhebbers van deze topsport, die niet naar de Eikelhof kunnen komen om alles mee te maken, zijn de wedstrijden de hele dag op internet (live-stream) te volgen. Daarvoor is een professioneel livestream-team aanwezig.

"Het wordt een geweldig feest waar topsport te zien is!" benadrukken Marten en Mariëlle. Maar waarom is het dan de 3e en laatste keer? Ze kijken elkaar even aan. Tja, het is voor andere verenigingen natuurlijk ook leuk om het een keer te mogen organiseren... Vergis ik me, of klinkt er zowel iets spijtigs als een beetje opluchting in hun reactie? Zijn er nog speciale wedstrijden? "Natuurlijk! Ons eigen B1-team heeft de halve finale gewonnen en speelt dus mee. Dubbel feest als dat team wint natuurlijk! Dat moet iedereen zien. Wij ook!"

Meer berichten