Vlak naast de ingang staan enkele Kinderdorpketen: de administratiewagen, de wagen van de Technische Dienst en iets verderop (net niet zichtbaar) de radiowagen. Contact: zie www.kinderdorp.nl / secreta-ris@kinderdorp / tel. 0318 - 415410
Vlak naast de ingang staan enkele Kinderdorpketen: de administratiewagen, de wagen van de Technische Dienst en iets verderop (net niet zichtbaar) de radiowagen. Contact: zie www.kinderdorp.nl / secreta-ris@kinderdorp / tel. 0318 - 415410 (Foto: )

De keten van het Kinderdorp

Wout Schotsman

BENNEKOM - Velen zullen deze kreet wel eens aangehoord hebben: "Wij kennen geen problemen, alleen uitdagingen!" Is dat zo? Ammehoela! Een uitdaging is een situatie die een probleem wordt als hij niet verandert. Overigens kan het ook een situatie zijn die een probleem wordt als hij wel verandert. Het Kinderdorp Bennekom staat nu voor beide soorten uitdagingen.

Het Kinderdorp kan niet zonder keten. Dan bedoelen we niet de keten van de Kinderdorpburgemeester, hoewel die ook niet gemist kan worden, maar van de keten op wielen, zoals van directiekeet en schaftkeet. Die keten hebben functies zoals keukenwagen, radiowagen, administratiewagen en de wagen van de Technische Dienst. De Drukkerij, waar het Kinderdorps Dagblad gemaakt wordt, heeft een eigen wagen. In totaal zijn er 6 keten / wagens en is er ook nog de podiumwagen. Dank zij welwillende sponsoren konden de wagens overdekt overwinteren. Zo kunnen de wagens - en de inhoud - jarenlang mee.

Maar nu verandert de situatie. De sponsor van de overwinteringsplek heeft nu de ruimte zelf nodig. Dat is de uitdaging: als er geen nieuwe overwinteringsplek gevonden wordt heeft het Kinderdorp een probleem. Er is 150 a 200 vierkante meter ruimte nodig. Als dat op één locatie is, dan is dat mooi en comfortabel; als het op meerdere locaties is, is dat ook mooi. De wensen: droog en waterdicht, in de omgeving Bennekom/Ede/Wageningen en zo'n viermaal per jaar toegankelijk. Wie o wie helpt de keten van het Kinderdorp aan een nieuwe overwinteringsplek?

Het Kinderdorp kan niet zonder bestuur en de andere vrijwilligers. (Nog niet aangemeld? Doen!) In de 46 jaar van het bestaan zijn er al meerdere generatiewisselingen geweest. Heel veel vrijwilligers blijven vele jaren actief, maar bij allemaal komt er een moment van stoppen. Zo heeft het bestuur nu aanvulling nodig met onder meer een inkoper, die ervoor zorgt dat alles wat nodig is in de Kinderdorpweek er op tijd is. Dat vraagt een slim inkoopbeleid om alles betaalbaar te houden en vaak een handig improvisatievermogen. Wie o wie heeft die bekwaamheden en wil ze inzetten voor het Kinderdorp? En het Kinderdorps Dagblad heeft volgend jaar een nieuwe hoofdredacteur en een nieuwe opmaakredacteur nodig. Wie o wie vindt het leuk om met de kinderen het Kinderdorps Dagblad te maken? In de Kinderdorpweek de best gelezen krant van Bennekom, met een oplage van 2.000 stuks! Dit jaar meedoen en inwerken zou geweldig zijn! Wie helpt voorkomen dat de uitdagingen een probleem worden?

Meer berichten