De vertrekkende spelers en begeleiding genoten van 'het laatste avondmaal' tijdens de barbecue in Bennekom. (foto: gertbudding.nl)
De vertrekkende spelers en begeleiding genoten van 'het laatste avondmaal' tijdens de barbecue in Bennekom. (foto: gertbudding.nl) (Foto: )

Bennekom neemt afscheid van spelers en teammanagers

Door Gert Budding

BENNEKOM – Op de slotavond van voetbalvereniging Bennekom werd afscheid genomen van spelers die de eerste klasser verlaten. Maar het afscheid stond ook in het teken van de teammaners Geert Jan Hardeman en Cees Heij.

Zaterdag eerste klasser Bennekom eindigde in de middenmoot: een hogere klassering was gewenst. Dat onderschrijft technisch manager Hein Oelderik. "Gezien de samenstelling van de groep, hadden we er meer van verwacht. We zijn ambitieus en stellen alles in het werk voor een terugkeer naar de hoofdklasse. Daar hoort Bennekom in te spelen", zegt Oelderik die zich het geroosterde vlees prima laat smaken. "Voor de huidige eerste klasse hebben we een redelijk budget, daar ligt het niet aan. Maar je hoop dat de collectiviteit in het team snel groeit. Tegen mindere ploeg speelden we vaak matig en juist tegen de topteams excelleerden we." Dan. "Het was ook geen onwil van de spelers, maar we misten vaak de wil om te winnen."

De teammanagers Hardeman en Heij hadden de spelersgroep, bestuur, materiaalmensen van Bennekom uitgenodigd. Zij wonen in het prachtige buitengebied van het dorp. "Afscheid nemen is moeilijk", zegt Cees Heij, terwijl de scheidende spelers de hand drukt. "We hadden het erg moeilijk met het plotseling overlijden van verzorger Erik Baars, halverwege het seizoen. Dat zijn keiharde dreunen." Beide Bennekommers verlaten na een respectvol aantal jaren de club. Voor elke spelers die afscheid nam hadden zijn een vriendelijk woordje en een aardig presentje. Speler Redouan Hazzat, die naar Nijkerk vertrekt, had voor de begeleiding als dank een rode roos. Ondanks de mindere prestatie als team, was er toch een lichtpuntje. Doelman Christiaan de Haan werd gekozen als beste speler van het seizoen. Het talent van het jaar is Jonathan Stootman. "We nemen met bepaald gevoel afscheid van spelers", zegt Geert Jan Hardeman. "Maar er is altijd wederzijds respect." Woorden van gelijke strekking had voorzitter Jaap Zomer voor de scheidende Heij en Hardeman. "Jullie straalden warmte uit, compassie."

Tim van den Ham, Wouter Jan van de Kleut, Denny van Loen, Roy Versluis, Mike Peters, Redouan Hazzat, Akihiro Takasawa, Lennert van de Peppel en Marco Corba vertrekken.

Meer berichten