Bennekom trainer Arnold Brehler is duidelijk en streeft het hoogste na. (foto: gertbudding.nl)
Bennekom trainer Arnold Brehler is duidelijk en streeft het hoogste na. (foto: gertbudding.nl) (Foto: )

Trainer Arnold Brehler wil hogerop

Door Gert Budding

BENNEKOM – Enkele uren voor de wedstrijd tegen Woudenberg banjerde Bennekom oefenmeester Arnold Brehler door het spelershome en bereidde zich voor op het duel dat feitelijk alleen van statistisch belang was. Het is tekenend voor de bezieling van de coach uit Doorwerth. Elke wedstrijd moet gewonnen worden en steekt ook de hand in eigen boezem als het verkeerd uitpakt.

Het werd zaterdag in de voorlaatste competitiewedstrijd uiteindelijk 0-2 voor de bezoekers. En dat zint Arnold Brehler niet. "Het seizoen heeft toch niet gebracht wat ik ervan verwacht had", vertelt de trainer rustig. "Dat geldt zowel voor mij, de technische staf en uiteraard de vereniging. Ik ging ervan uit dat we in de top zouden meedraaien. Tegen de 'toppers' hebben we goede resultaten behaald en juist tegen de mindere goden lieten we onnodig punten liggen. Die ploegen spelen ook vaak verder van de goal en daar hebben we klaarblijkelijk moeite mee." Dan stipt Brehler enkele cruciale puntjes aan. "Alles heeft te maken met de organisatie in het veld. Ja, het is mijn taak om spelers op de juiste positie te zetten. We verloren vaak duels op het middenveld. Maar ik ben geen trainer die uit paniek ineens de boel omgooit. Ik houd lang vertrouwen in de spelers die ik opstel, maar als het verkeerd gaat moet ik ingrijpen."


Toch kan Bennekom in scorend opzicht zich meten met de beste ploegen van de zaterdag eerste klasse. "We hebben weinig doelpunten tegen gekregen, maar dat is gewon een constatering", legt Brehler uit. Bennekom is een vette middenmoter, een prima prestatie. "Kom op man", pareert Brehler. "Die klassering hoort niet bij een club als Bennekom." Brehler krijgt het volgende seizoen de beschikking over vrijwel een geheel nieuw elftal. Diverse spelers zijn aangetrokken, en vanuit de jeugd komen Quincy Veenhof en Kay van Schuppen.

Beide jeugdspelers vielen het afgelopen seizoen al diverse keren in. "Het zijn in potentie goede spelers en worden aan de selectie toegevoegd", weet Brehler die ook Pepijn Terloop, Jan Goedhorst, Lex Stienstra, Wessel van de Horst, Fabian Mössle, Luuk Dolphijn, Rocco Keizer en Mourad Marbouh kan toevoegen aan de groep waaruit ook spelers zullen vertrekken. Arnold Brehler: "Er wordt door de club op mij geen druk uitgeoefend. Die leg ik mezelf op, ik wil presteren en het volgend seizoen bij de eerste drie eindigen. Je weet natuurlijk niet hoe het uitpakt, maar mijn doelstelling is bekend."

Meer berichten