Deelnemende kunstenaars aan de atelierroute in Bennekom. (foto: A.J. van der Linde)
Deelnemende kunstenaars aan de atelierroute in Bennekom. (foto: A.J. van der Linde) (Foto: AJvdLINDE)

Bennekomse kunstenaars stellen ateliers open

BENNEKOM - Bennekomse ateliers openen hun deuren op zaterdag 26 en zondag 27 mei. De diversiteit aan beeldende kunst staat zo in de etalage en levert een fraai beeld van wat Bennekom in huis heeft. Tijdens de Kijkdoos Open Ateliers kunt u rondkijken in tien ateliers, bij ruim 20 kunstenaars. Sommigen demonstreren hun technieken, anderen hebben een gastexposant of muzikanten uitgenodigd. In Villa Erica is er ook een overzichtsexpositie met werken van de kunstenaars en hun gastexposanten. Expositie en ateliers zijn gratis te bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur op beide dagen.

De Kijkdoos organiseert met deze kunstenaars de atelierroute: Cees van Beukering (beelden van hardsteen en hout), José van Loon (textielkunst), Josien Eulderink (textiele wandpanelen en objecten), Lia Stouten (grafiek op handgeschept papier, boeken en installaties), Maya Siepel (weefkunst, textiel en papier), Nicole Bischoff (houten beelden), Pieter Vermeulen (schilderijen en zeefdrukken), Roberto ten Hoedt (fotografie en tekeningen), Wim den Hertog (keramiek), Wim Hoogenboom (stenen beelden, werk in staal).
Hun gastexposanten zijn: Alma de Vries (beelden albast, serpentijn), Frans Beelen (textielsieraden), Frida Stad (schilderijen), Monique Grolle (mixed media), Mouafk Khazaal (schilderijen en gedichten), Trudi Windau (kunstzinnige hoeden), Marjan van Holthe (textiele portretten). Met demonstraties van Ellen Reuver, Ingeborg Mans, Hanneke Santegoed, Rene Pasman en Marcel Kop (beelden). U kunt starten bij de expositie in Villa Erica (Ericapark 1, Bennekom), of bij één van de deelnemende kunstenaars. Alle ateliers staan in de folder, die u kunt downloaden op www.dekijkdoosbennekom.nl/kijkdoos-open-ateliers-2018. Aangegeven is welke ateliers rolstoel-toegankelijk zijn. De gedrukte folder met plattegrond ligt in mei klaar bij o.a. VVV's, bibliotheek, boekhandel Novita, Villa Erica en de deelnemende ateliers.
Harry Oonk, stadsdichter gemeente Ede, draagt op 26 mei gedichten voor in de ateliers. Muziekoptredens zijn er bij de ateliers van Pieter Vermeulen (pianiste Eline Verkuyl op 26 mei om 16 uur), bij Wim Hoogenboom (combo 'So What' vanaf 14 uur) en Roberto ten Hoedt. In het atelier van José van Loon (nr. 2) vertelt Truus Berends verhalen voor groot en klein om 13 en 15 uur.

Kinderen van Bennekomse basisscholen zijn uitgenodigd om op vrijdag 25 mei, op afspraak, een atelier te bezoeken. De scholen hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen. Culturele Vereniging De Kijkdoos wil mensen inspireren en fascineren met eigentijdse beeldende kunst. Op een toegankelijke manier, in Bennekom. Informatie: www.dekijkdoosbennekom.nl

Meer berichten