Het PLUS BBQ-feestje werd vorig jaar druk bezocht. Astrid en Edwin rekenen ook dit jaar op veel bezoekers, op hun parkeerterrein, op 25 mei van 16.00 tot 19.00 uur. Lekker proeven en je laten inspireren!
Het PLUS BBQ-feestje werd vorig jaar druk bezocht. Astrid en Edwin rekenen ook dit jaar op veel bezoekers, op hun parkeerterrein, op 25 mei van 16.00 tot 19.00 uur. Lekker proeven en je laten inspireren! (Foto: )

BBQ-feest bij Supermarkt PLUS

Door Wout Schotsman

BENNEKOM - Als je de grappig bedoelde tekeningetjes in de kranten mag geloven, dan zijn wij mannen onhandige stuntels, zeker als er gebarbecued moet worden. Pas wanneer de hele buurt vol rook hangt en je de buren wel moet uitnodigen om klachten te voorkomen, beginnen eindelijk de kooltjes te gloeien. De salades zijn dan al lang op en omdat de mannen op tijd aan het bier moeten zijn de hamburgers zwart voordat we het in de gaten hebben. Die tekeningen moeten wel door vrouwen gemaakt zijn.

Al die onhandige stuntels zullen door hun echtgenotes op 25 mei wel meegesleept worden naar het Barbecue-festival bij PLUS Edwin en Astrid Holtrop. Van 16.00 tot 19.00 uur kun je je daar laten inspireren en kun je proeven van hun lekkere barbecueproducten.

Inspireren is natuurlijk niks anders dan een deftig woord voor leren hoe het moet. Daarvoor zijn de specialisten van de PLUS aanwezig. Gijs van Poolen, de slager, is één van de hoofdpersonen van het barbecue-festival. In de eigen slagerij maken hij en zijn medewerkers heerlijke ambachtelijke salades. Dat wordt gedaan speciaal voor de dames. Met de salades kan dan alvast niks meer mis gaan. Geen mannen die daar dan triomfantelijk tekeningetjes over kunnen maken…

Voor de mannen wordt het trouwens ook gemakkelijk gemaakt. Die kunnen een gasbarbecue huren. Als er voor 10 personen vlees wordt gekocht is die gasbarbecue nog gratis ook. Geen rookgordijnen vooraf, maar wel een goede reden om toch de buren uit te nodigen. Dan ben je zo aan 10 personen en maak je wel een geweldige show. Het gemak waarmee je voortreffelijke vleeshapjes presenteert! Dat wil zeggen... als je van die fantastische BBQ-pakketten koopt. Voor de kinderen hebben ze pakketjes van 2,49 euro per persoontje. Voor de volwassenen zijn er pakketten van 4,49, 5,49 en 6,99 euro. Overigens, op het BBQ-feestje van PLUS is er niks te koop. Daarvoor moet je dan de supermarkt in. Die is uiteraard open.

Edwin en Astrid Holtrop zijn zelf ook op het feestje. "Vorig jaar was het geweldig gezellig", zegt Edwin. "Dat was voor ons een goede reden om zoiets dit jaar ook weer te organiseren. De kraampjes staan weer op het parkeerterrein achter de supermarkt. Iedereen kan van alles proeven. Frisdrankje erbij. En ondertussen vertellen onze mensen graag hoe je thuis zonder zorgen ook zo'n feestje kunt organiseren. Wij zorgen overal voor: de barbecue, vlees, salades en bij de barbecuepakketten leveren we zelfs fraai wegwerpbestek!" Iedereen welkom dus bij PLUS op 25 mei van 16.00 tot 19.00 uur.

Meer berichten