De Estafette van Bennekom

In de 'Estafette van Bennekom' wordt iedere week een min of meer bekende Bennekommer geportretteerd. Deze geeft het stokje vervolgens door aan een andere Bennekommer. Deze week is Bert Jacobs aan de beurt.

Naam: Bert Jacobs.
Geboren: Op 27 Juni 1964 te Bennekom.
Woonplaats: Bennekom.
Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Al 30 jaar getrouwd met Fietje en samen hebben wij een dochter: Renée van 21 jaar en een hond: (terror)Pip.
Hobby's: Natuurlijk voetbalvereniging Bennekom en daarnaast klussen aan huis en wandelen of fietsen met de hond door het bos.
Opleiding: LTS timmeren en verder veel cursussen gehad, gericht op mijn werk.
Huidige beroep: Verkoop buitendienst bij een tegel groothandel.
Wat vind je leuk aan dit werk: Contact met klanten en deze enthousiast maken over onze producten.
Verder actief: Tot vorige week speaker bij voetbalvereniging Bennekom. Dit heb ik met veel plezier 24 jaar mogen doen. Vooral door de mooie wedstrijden die ik heb mogen omroepen zoals Bennekom tegen Spakenburg, IJsselmeervogels, DOVO en GVVV en natuurlijk de kampioenswedstrijd tegen SDVB. En natuurlijk de wedstrijden om de Amstelcup tegen Roda JC en tegen AZ met van Gaal als trainer. En dan de oefenwedstrijden zoals drie keer tegen Feyenoord met als klapper de afscheidswedstrijd van Kees van Wonderen. En een mooie wedstrijd tegen Ajax met Jaap Stam en Klaas-Jan Huntelaar in het team. En dan natuurlijk als klapper Chelsea maar vooral Barcelona op de Eikelhof was een groot feest. En om de dames niet te vergeten, het Nederlands damesteam tegen China. Verder altijd actief geweest als tulpkampleider en vele jaren gevoetbald in het 6e elftal.
Stamcafé: Vroeger de herberg met het 6e en nu vooral de voetbalkantine of lekker in mijn eigen tuin met een biertje of een wijntje. Ik vind het ook erg gezellig als Renée met haar vriendenclub bij ons voor het stappen een drankje komen drinken (niet te vaak).
Favoriete club: Naast voetbalvereniging Bennekom, natuurlijk Ajax. En vroeger op de fiets naar de Wageningse berg maar dat is er helaas niet meer.
Krant: De Telegraaf en het Bennekoms nieuwsblad.
CD/muziek: Van U2 tot aan Daniël Lohues en alles daar tussen in. Verder vind ik het zelf leuk om via Spotify nieuwe muziek te ontdekken en afspeellijsten te maken.
Sport: Voetbal (niet meer actief, ik train nog wel eens mee met de jongens van het 3e, maar het lijkt mij beter om ook hier mee te stoppen. Maar dan ga ik wel de kleedkamerlol en de derde helft enorm missen) en wielrennen (nooit actief geweest).
Vakantieadres: Italië en Griekenland.
Slecht in: Nee zeggen en luisteren.
Goed in: Spreken in het openbaar. En ik vind het erg leuk om mensen te interviewen wat ik ook vaak doe voor de voetbalvereniging.
Hekel aan: Mensen die snel een oordeel hebben over anderen zonder de persoon in kwestie te kennen.
Spijt van: Vroeger hadden wij de kans om voor ons zelf te beginnen in de horeca in Bennekom, dit hebben wij nooit gedaan/gedurfd en dat vind ik wel jammer.
Goede voornemens: Doorgaan zoals het nu gaat en dan vooral gezond blijven.
Wat zou je ooit nog eens willen doen: Met een kleine Camper door Zuid-Europa trekken.
Lelijkste plekje in Bennekom: Bennekom heeft geen lelijke plekken.
Mooiste plekje in Bennekom: De buurt waar wij wonen, Bosweg/Diedenweg, maar de Kraats is ook prachtig.
Estafettestokje gaat naar: Broer Henk, beter bekend als de Dolle.
Omdat: Hij alles weet van het Bennekomse verenigingsleven. Hij zat bij OBK, DVO, Waterpolovereniging de vrijeslag, Yo's Gym, Wielrennen, en natuurlijk de voetbalvereniging Bennekom. Dus brand maar los broer.

Meer berichten