Boertje Bennekom
Boertje Bennekom (Foto: Gert Budding)

Uit het Dorp

Door het Bennekomse Boertje

Ook op de hoek van de Nassaulaan en de Irenelaan is het gezellig winkelen. Van Woerekom en Den Engelsen hebben elkaar gevonden en hebben er een mooi hoekje Bennekom van gemaakt. Beide zaken bestaan al lang, de één als dierenwinkel en tuin, de ander voor brood en banket. Achter Van Woerekom waar de Berchymschool is afgebroken, is een waar paradijsje voor aanwonenden aan het ontstaan. Langzaam maar zeker worden er schuren opgetrokken en wordt nieuw groen in de grond gestopt. Misschien kan Van Woerom er straks een kleine konditorei beginnen. Met plantjes van Den Engelsen op tafel natuurlijk.
Over de snelle fietsroute door dorp horen we niks meer. Wel is bekend geworden dat de nieuwe wethouders het fietsgebruik willen stimuleren. Maar wat daarbij over de fietsbaan door Bennekom is afgesproken blijft nog achter de wolken. Ook de vierbaan van Ede-Wageningen naar Hoekelum lees je niet terug in het nieuwe akkoord. Terwijl Groen Links, als enige altijd opgekomen voor twee banen, nu toch mee gaat besturen.
Net na IJsheiligen is de plantbrigade weer door het dorp geraast. De plantenbakken aan de palen en perkjes rond de bomen zien er weer allemaal even sjiek uit. Het lijkt bijna gewoonte te worden, daarom blijven we het maar even zeggen.
Bij Boekelo zijn de afgelopen periode in stilte opgravingen gedaan. Archeologen zochten naar een mogelijk oud toegangshek maar vonden sporen van een gracht die al op oude kaarten om het huis heen liep. Boekelo zag er vroeger misschien een stuk anders uit dan nu, terwijl het er nu allemaal al zo oud uitziet. En het tot een van de mooiste monumenten van het dorp behoort. Oud-Bennekom blijft zo bezig om de geschiedenis van het dorp nog meer bijzonder te maken.
De beeldententoonstelling in de sportzaak van Van Wonderen is een aardig succes. Mensen willen graag weten hoe je de kunstwerken die nu op de banieren staan in het echt moet voorstellen. Vaak zijn er ook nog echte kunstenaars aanwezig die graag vertellen over hun ideeën. Je kunt er nog steeds heen.
In het Binnenveld wordt aan de Rijnsteeg richting Wageningen opnieuw een burgerhuis gebouwd.

Meer berichten