Openluchtbioscoop Bennekom op 26 mei 2018. Om 16.00 uur de film Huisdiergeheimen en om 20.00 uur de film Captain Fantastic. De opbrengst komt ten goede aan 'Make-A-Wish'.  Geloof in de kracht van een wens!
Openluchtbioscoop Bennekom op 26 mei 2018. Om 16.00 uur de film Huisdiergeheimen en om 20.00 uur de film Captain Fantastic. De opbrengst komt ten goede aan 'Make-A-Wish'. Geloof in de kracht van een wens! (Foto: Wout Schotsman)

Openluchtfilms op voetbalveld

BENNEKOM - Astrid en Edwin Holtrop van PLUS Supermarkt zijn snel ingeburgerd in Bennekom. Ze woonden nog niet zo lang in Bennekom toen Edwin al gevraagd werd om lid te worden van de Rotary. En zoals het gaat in verenigingen: één keer je mond open doen en je krijgt een functie. Zijn functie werd voorzitter van de Community Service, ofwel van de 'afdeling' van de Rotary die goede doelen ondersteunt. Dat ligt hem wel.

Pas na enig aarzelen zei hij ja tegen Rotary. Daar heeft hij geen spijt van. Voor hem betekent het nieuwe mogelijkheden om maatschappelijk nuttig te zijn en wat te doen voor goede doelen. Dat brengt hij ook in zijn dagelijks werk in praktijk. Welke goede doelen? Door Rotary zijn diverse organisaties uitgenodigd om hun goede doel te presenteren. Op basis daarvan is deze keer gekozen voor Make-A-Wish. Dat is een hartverwarmend doel. Iets leuks kunnen doen voor een kind tussen 3 en 18 jaar dat een ernstige ziekte heeft, een wens van een ziek kind vervullen... wie wil dat nu niet?! Nee, ze weten niet welk kind en welke wens. Dat is aan Make-A-Wish.

Rotary wil graag zoveel mogelijk geld inzamelen om Make-A-Wish dat prachtige werk mogelijk te maken. Daar hebben ze wat op bedacht! De Voetbalvereniging Bennekom ondersteunt Make-A-Wish al jaren. Voor de hand liggend dus om daar contact mee op te nemen om iets samen te doen. Zo ontstond het idee om een Openluchtfilm te vertonen op het hoofdveld van Bennekom. Het werden zelfs 2 films: 's middags een kinderfilm en 's avonds een film voor volwassenen. Met een tribune vol kinderen die 7,50 euro betalen voor de film kijken en die dan ook nog wat te drinken en wat lekkers krijgen, komt er al flink wat geld binnen.

Met nog een keer een tribune vol met volwassenen die 15 euro betalen zelfs het dubbele. Er wordt ook popcorn verkocht en 's avonds staan er enkele cabrio's voor bezoekers die een drive-in-bioscoop-ervaring willen hebben. Zo'n VIP-arrangement kost dan wel 25 euro per persoon. Overigens, als de tribunes vol zijn dan is er geen bezoekers-stop. Dan zijn er nog zit-/ligplaatsen op het veld!

Edwin is niet alleen goed ingeburgerd, inmiddels voelt hij zich prima thuis in Bennekom. Leuk dorp, waar zoveel gebeurt, zoveel georganiseerd wordt, waar zoveel mogelijk is omdat er zo plezierig wordt samengewerkt. Zo zijn de toegangskaarten te koop bij Rotary-collega's Novita, VakantieXperts, Geels en het Wijnhuis. En bij PLUS Supermarkt natuurlijk!

Meer berichten