Wout Schotsman kreeg een speld uitgereikt voor het vijftigjarig lidmaatschap van de Partij van de Arbeid.
Wout Schotsman kreeg een speld uitgereikt voor het vijftigjarig lidmaatschap van de Partij van de Arbeid.

Wout Schotsman 50 jaar lid van PvdA

BENNEKOM - Op 1 mei werd door wethouder Harry van Huijstee aan Bennekommer Wout Schotsman de speld uitgereikt voor het vijftigjarig lidmaatschap van de Partij van de Arbeid.

Voor Wout Schotsman is een eerlijke verdeling van Kennis, Macht en Inkomen altijd de drijfveer om politiek actief te zijn. Dat motto is voor hem nog steeds actueel en vindt hij door de jaren heen eigenlijk alleen voldoende terug bij de PvdA. In de loop van de jaren waren er moeilijk te verteren besluiten rondom WAO of volkshuisvesting, maar de PvdA bleef zijn partij.


Wout groeide op in Lunteren; ging na de HBS in het bedrijfsleven en werkte uiteindelijk 25 jaar bij Verkerke reproducties. Hoewel Bennekommer houdt Lunteren toch een apart plekje bij Wout.
Wout werd vanaf ongeveer 1960 actief bij de Jonge Socialisten en dus vanaf 1968 bij de PvdA. Hij was en is niet alleen actief in de PvdA, maar ook maatschappelijk zoals bij de volkshuisvesting (Woonstede) en nog tot eind 2017 als secretaris van de Stichting Idee in Uitvoering en in zijn hobby als trainer van volleybal/badminton Evoba in Ederveen.


Voor de PvdA was Wout lid van de Gemeenteraad van 1974 - 1978 en vervolgens van 1978 - 1982 tevens fractievoorzitter van de toen zeskoppige fractie (bij een Raad van 37 zetels). Hij kwam van 2005 - 2010 terug in de Raad en maakte daarna bewust plaats voor jongeren en werd zelf fractievolger en secretaris van de fractie. Tot in 2017 deed hij de ledenadministratie van de PvdA.


Behalve in de actieve politiek als gekozen volksvertegenwoordiger was Wout de drijvende kracht achter het afdelingsblad de Open Kaart en later de Rode Egel. Door de zegeningen van internet is er geen afdelingsblad meer, wel een website... maar dat voelt toch anders.
De organisatie van menig verkiezingscampagne was bij Wout vanaf 1970 tot 2017 in goede handen waarbij de gemeentegrenzen met gemak werden overschreden en er door het organisatietalent van Wout een rode karavaan door de Vallei trok.

Meer berichten