Hotze Tette Hofstra maakt zich bij BSV Bennekom ook sterk in de florerende jeugdopleiding. (foto: Rinus van der Molen)
Hotze Tette Hofstra maakt zich bij BSV Bennekom ook sterk in de florerende jeugdopleiding. (foto: Rinus van der Molen)

Hotze Tette Hofstra weer op kop bij BSV Bennekom

BENNEKOM –Hotze Tette Hofstra is, zoals verwacht, bij schaakclub BSV Bennekom weer terug op kop. Hij won in de 23e ronde van Harry Verhoef, terwijl leider John Riksen niet speelde. Riksen is door een operatie voorlopig uitgeschakeld.

Opvallend opnieuw dat er in de slotfase van de competitie slechts acht duels werden gespeeld. Een aantal spelers is door ziekte een tijdlang uitgeschakeld. De meivakantie speelde ook een rol. Feit is dat ook mede door andere afzeggingen sprake was van een klein clubje.

Concurrentie
En daarin werd wel driftig te keer gegaan. Hofstra offerde een stuk tegen Harry Verhoef en kreeg een aanval die niet meer te pareren was. Hij is zoals gezegd weer koploper en zal dat door de langdurige afwezigheid van Riksen dus wel blijven. Van andere spelers heeft Hofstra geen concurrentie meer te duchten. Hij zal bij wijze van spreken, op een slof en een oude voetbalschoen kampioen worden.

Concurrent Martin Markering zocht en zocht bijvoorbeeld naar aanvalskansen tegen Noël Bovens en wel omdat hij iets beter stond. Dat kostte hem veel te veel tijd. En dus kwam in tijdnood. Markering moest daarom genoegen nemen met remise. Teunis Bunt won een stuk tegen Hans van de Weteringh, die één pion als compensatie had. Van der Weteringh won nog een pion en voor Bunt was het toch nog lastig om de winst binnen te halen.

Langste partij
Jaap van Donkelaar speelde met René Bakker de langste partij van de avond. Met Bakker in de aanval op de koningsvleugel wilde Van Donkelaar bijna opgeven. Hij dacht dat hij mat ging, Echter kon hij er nog net een pionnetje tussen zetten en toen was remise de enige juiste uitslag. Joop de Bruin stond vanaf de opening onder druk en verloor een stuk tegen een pion. Dat was voor Jan Wouters een klein kunstje om het af te maken.

Ook Teun Alting vond tegen Sjoerd de Rave, wel één van de twee topscoorders in de klasse 4C OSBO, snel de weg naar de overwinning. Jan Hooft verdedigde zich lang goed tegen Sake van der Schaaf en bood remise aan. Van der Schaaf weigerde, want hij stond iets beter. En dat bleek terecht. Hij won het punt. Rinus van der Molen speelde , na een Aljechin, tegen Hans Gillet te passief. Na ruil van de dames kwam er een gelijke stand op het bord. Remise dus.

Kijk voor meer informatie op www.bennekomsesv.nl

Meer berichten