Een romantisch plaatje! Ilse (r) en Helen (l) verheugen zich nu al op de Lentefair: zondag 6 mei, van 10.30 tot 17.00 uur bij Boerderij Hoekelum. Meer dan 80 kraampjes en veel leuke kinderactiviteiten.
Een romantisch plaatje! Ilse (r) en Helen (l) verheugen zich nu al op de Lentefair: zondag 6 mei, van 10.30 tot 17.00 uur bij Boerderij Hoekelum. Meer dan 80 kraampjes en veel leuke kinderactiviteiten. (Foto: Wout Schotsman)

Jonge dames of stoere meiden?

BENNEKOM Het moest een leuke en romantische plek zijn voor het interview en de foto. Het Bart van Elstplantsoen dan maar... op een prachtige, zonnige, lenteochtend. Meteen discussie. Gaat het over ondernemende jonge dames of over stoere meiden? Dames klinkt te oud en zo jong zijn ze nu ook niet meer. Hun ondernemerschap is toch nog jong? Dat wel. In november 2015 organiseerden ze hun eerste evenement: de Winterfair bij Boerderij Hoekelum.

Ilse Maassen en Helen van Veelen leerden elkaar kennen als deelnemers aan markten en braderieën. Op een gegeven moment deelden ze een kraam. Al werkend keken ze elkaar aan en dachten tegelijkertijd: wat een leuke meid is dat! Meedoen aan markten was voor allebei een hobby, naast gezin en werk. Ilse voelt zich daarbij gesteund door haar echtgenoot, Helen doet het als alleenstaande moeder alleen. Aan de praat in de marktkraam kwamen ze tot de conclusie dat het organiseren van markten zoveel leuker kan. Hoe krijg je dat voor elkaar? Zelf doen. "Niks ondernemingsplan", giechelt Ilse, "We zijn jong en onbezonnen. Als het goed voelt dan doen we het!"

Helen lacht en legt uit wat ze dan anders doen. "We denken vooral ook vanuit de deelnemers. Daarvoor moet het leuk zijn. Niet kil en zakelijk. Niet formeel en afstandelijk. Het is fijn voor ze als ze voorkeuren kunnen aangeven, als er korte lijntje zijn met de organisatie." Steeds weer vullen de meiden elkaar aan. Ilse: "We zijn er zelf altijd bij. Ook tijdens de Fair kunnen deelnemers altijd bij ons terecht. Flexibiliteit is een soort toverwoord. Altijd denken in oplossingen. Alles moet bespreekbaar zijn." Dan Helen weer. "Natuurlijk denken we ook vanuit de bezoekers. Die moeten we wat bijzonders bieden. Daarom zijn we ook selectief wat de deelnemers betreft. Dat zijn nu vooral kleine (web)ondernemers, zonder stenen winkel. De locatie moet ook bijzonder zijn!"

De Winterfair in 2015 leverde meteen vele duizenden bezoekers op in 2 dagen. Dat gaf de meiden moed. Nu bestaat de VOF Differenzz Events al weer 3 jaar. Ze wilden vooral werken in de eigen regio maar krijgen nu ook al de vraag van daarbuiten om Fairs te organiseren. "We staan op een kantelpunt", zegt Ilse. "Blijven we dit doen als hobby, naast onze banen, of...?" Helen weer: "Fairs hebben toekomst. We kunnen het fulltime gaan doen, maar willen we het? Ja, we willen het, maar het is wel spannend en risicovol." Hé, de meiden zijn toch niet alleen maar jong en onbezonnen!

Kijk voor meer informatie op www.differenzz.nl

Meer berichten