Boertje Bennekom
Boertje Bennekom (Foto: Gert Budding)

Uit het dorp

Met de Koningsdag aanstaande luiden we een hele periode vol Bennekomse gezelligheid in. Eetfeesten, Bennekomvlaggen, kunst- en lentemarkten hebben allemaal dat ene doel. In de onvolprezen Bennekomse glossy Benn las ik zelfs over een 'Oktoberfest' in de DVO-hal. Met speciale ondergrond zodat de sportvloer straks niet teveel een feestvloer wordt. Goed ook om al vroeg met zo'n bericht te komen. Nu weten de Bennekommers tenminste op tijd dat oktoberboekingen richting 'Heimat' of Zwarte Woud dit jaar niet nodig zijn.
Zaterdag opent de Vrije Slag de deuren voor een nieuw seizoen zwemplezier. Ook hier mogen we trots zijn op wat Bennekom te bieden heeft. In 2019 bestaat het zwembad al 50 jaar! In augustus 1969 werden er de eerste baantjes getrokken. Het ENKA-bad bij Station Ede-Wageningen was toen net weg of stond op het punt van sluiten. De Vrije Slag in Bennekom bleek een uitkomst.
In het Bennekoms Kamertje wordt al vooruit gekeken naar de komende herdenking van 4 mei. Wie even goed de moeite neemt kan zich informeren over de herdenkingssteentjes voor weggevoerde joodse inwoners die op allerlei plaatsen in Bennekom te vinden zijn. Ook het bekroonde kindergedicht van Lisa Versluis kun je er lezen. Dat gedicht wordt op 4 mei voorgedragen in het Bart van Elstplantsoen. In het Kijk- en Luistermuseum is er een tentoonstelling over de wapendropping die aan Bart van Elst en het grootste deel van zijn groep het leven kostte. Speciaal over deze dropping is ook een boekje verschenen.
Op de parkeerplaats achter Albert Heijn zijn drie jonge bomen terug gekomen voor de twee verdwenen volwassen exemplaren die, zo laat het zich nu zien, de vrachtauto's en ander verkeer een bietje in de weg stonden. De natuur moet wijken maar bloeit weer op.
Of we deze keer ook weer eens een echte Bennekomse wethouder krijgen is nog even onbekend. Gezien z'n op handen zijnde kunstenaarsproject met straks door het hele dorp heen nieuwe banieren zou ik Gert Jan Koster op z'n minst als hulpwethouder cultuur willen aanbevelen. Meer Bennekomse wethouders en hulpwethouders zou ook Ede op z'n tijd goed kunnen doen. Een mooie Koningsdag allemaal.

De tram komt er aan, ik moet gaan stoppen...

Meer berichten