Leden van Bloemrijk Bennekom deelden op het plein van de Alexanderschool grond, planten en eventueel het raamwerk uit dat nodig was voor de boomspiegels.
Leden van Bloemrijk Bennekom deelden op het plein van de Alexanderschool grond, planten en eventueel het raamwerk uit dat nodig was voor de boomspiegels.

Boomspiegels ingeplant met bij- en vlindervriendelijke planten

BENNEKOM - Zaterdag konden de boomspiegels in Bennekom worden ingeplant. Leden van Bloemrijk Bennekom, onderdeel van Levend Landschap Bennekom, deelden op het plein van de Alexanderschool grond, planten en eventueel het raamwerk uit dat nodig was voor de boomspiegels. De boomspiegels, de kale ruimtes rondom de boomstam in onder andere Algemeer, Groenestraat, Laarweg en Weerkruislaan krijgen hierdoor (weer) een mooi uiterlijk. Er is gekozen voor bij- en vlindervriendelijke planten, zoals Kattekruid, IJzerhard en Geranium. Bewoners konden eventueel ook een houten raamwerk bestellen, gemaakt door Kristiaan Uil uit Bennekom. Hierdoor wordt duidelijk dat hier mooie planten staan, zodat de plek minder uitnodigt tot gebruik als hondenuitlaatplek, parkeerruimte of afvalplek. Ruim vijftig boomspiegels zijn deze zaterdag ingeplant met prachtige planten. Hulde aan alle 'adoptieouders' en ook aan al die personen die dit project mogelijk hebben gemaakt door hun voucher van EDEdoet aan dit project te schenken. Een compliment is verder op z'n plaats aan de Stichting Idee in Uitvoering en de gemeente Ede die door een extra financiële ondersteuning dit project mede mogelijk hebben gemaakt. Een goede eerste aanzet voor het realiseren van een boomspiegellint voor bijen. Bloemrijk Bennekom wil graag een vervolgproject met bloembollen starten; houd hiervoor de site van EDEdoet in de gaten.

Meer berichten