Foto: Martin Markering.
Foto: Martin Markering.

BSV Bennekom sluit met valse noot redelijk seizoen af

BENNEKOM - Het had zo mooi kunnen zijn, de seizoenafsluiting van BSV 1 in de externe competitie 2017-2018. Ondanks een slechtte start, kon Hoogeveen met lege handen huiswaarts worden gestuurd. Niet dus! De Drentenaren trokken met 3,5-4,5 aan het langste eind en redde zich tegelijk van degradatie. Een valse noot aan het einde van een voor BSV redelijk seizoen, uiteindelijk afgesloten met een vierde plaats.

Teamcaptain Rini Kreeft moest vooraf wat kunstgrepen uitvoeren, want BSV telde voor het eerst dit seizoen twee invallers.

Noël Bovens verving Bakker en het werd even een puzzel wie Bruil zou vervangen. Het werd uiteindelijk Harry Verhoef, die zijn landelijk debuut maakte.

Verhoef, op bord 2, vergat helaas de blunder check of te wel triple check uit te voeren en kon, na een paardvork, binnen het uur opgeven.

Het volgende slachtoffer was Hotze Tette Hofstra. Drie ingewikkelde varianten waren winnend en Hofstra had ze allemaal gezien. De vierde was nog simpeler, dacht de kopman van de thuisploeg. Dit liet echter een mooie combinatie van de tegenstander toe. Hofstra gaf de dame, spartelde nog wat tegen, maar moest weldra de vlag strijken.

In het vierde uur gebeurde er van alles. Bovens had de kwaliteit gewonnen, maar moest hard werken tegen het loperpaar. Dat deed hij bekwaam en uiteindelijk won de eenzame h-pion, omdat de zwarte koning te ver op de damevleugel stond. Een mooie prestatie. Markering zorgde voor de 2-2 door optimaal gebruik te maken van de c-lijn. Zijn tegenstander leek op de koningsvleugel aan te vallen middels g4, maar die pion kwam nooit verder. Markering won een paar pionnen en schoof het gedecideerd uit. De Beule blunderde een stuk weg, stond in hogere zin waarschijnlijk verloren, maar met alle activiteit die hij had, wist hij het zijn tegenstander zo lastig te maken, dat hij alsnog de winst naar zich toe kon trekken. Daarna ging het andermaal mis. Riksen kon de druk niet aan en ging in tijdnood onderuit. In vliegende tijdnood ging het ook bij Van der Veen mis. Een grafzet leverde de tegenstander een dame op en het was gelijk uit. Dat liet Martijn Pauw met een onmogelijke taak. Zijn voordeeltje was weg en er bleef een lastig toreneindspel over. Dat ging wat heen en weer, maar meer dan remise zat er in. Ook niet minder trouwens.

Uitslag:

1. Hofstra - Berghuis 0-1
2. Verhoef - Taams 0-1
3. Riksen - Mellema 0-1
4. Pauw - de Jonge ½-½
5. Van der Veen - Mol 0-1
6. De Beule - Snuverink 1-0
7. Markering - Voss 1-0
8. Bovens - Janmaat 1-0

Kijk voor meer informatie op www.bennekomsesv.nl

Meer berichten