Estafette van Bennekom: "Het is gewoon een mooi dorp"

In de 'Estafette van Bennekom' wordt iedere week een min of meer bekende Bennekommer geportretteerd. Deze geeft het stokje vervolgens door aan een andere Bennekommer. Deze week is Martijn Fluit aan de beurt.

Naam: Martijn Fluit.
Geboren: Op 25 oktober 1978.
Woonplaats: Bennekom.
Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Al ruim 15 jaar gelukkig getrouwd met Miranda Fluit-Roseboom. Samen hebben we drie prachtige kinderen. Noa (14 jaar), Robin (12 jaar) en Liam (10 jaar).
Hobby's: Met het gezin eropuit, voetballen al is dat inmiddels passief en blijft dat vooral bij kijken. Ook bezoek ik af en toe met mijn broer Michel een wedstrijdje van Ajax. Ondanks dat het voetbal vaak niet om aan te gluren is blijft het toch altijd mooi om in de Arena te zijn.
Opleiding: Begonnen op Mavo Vossenvelde, vervolgens na wat omwegen het SJD(sociaal juridische dienstverlening). Hierna per toeval belandt in de verzekeringswereld. Hier ben ik inmiddels alweer 20 jaar werkzaam in en zijn alle benodigde branche gerelateerde diploma's behaald.
Huidige beroep: Commercieel adviseur bij ARAG Rechtsbijstand.
Wat vind je leuk aan dit werk: Zelf kan ik erg slecht tegen onrecht. Je gelijk halen is vaak een erg kostbare aangelegenheid en helaas niet voor iedereen weggelegd. Bij ARAG proberen wij voor iedereen het recht toegankelijk te maken. Om hier mijn steentje aan bij te kunnen dragen vind ik mooi en erg leuk om te doen.
Verder actief: Bij vv Bennekom ben ik erg vaak te vinden. Dit jaar ben ik samen met Mark Uiterwijk coördinator van de O8 en O9 pupillen. Verder ben ik zijdelings betrokken bij de jeugdteams van mijn zoons. Fluit ik af en toe ook nog eens wat wedstrijdjes en organiseer ik nog wel eens wat voor de club. Denk bijvoorbeeld aan het sinterklaasfeest of busreisje voor het eerste.

Ook ga ik dit jaar voor het eerst mee als Tulpkampleider. Ik ben vroeger als klein kind vaak mee geweest en nu dus als leider. Hier heb ik echt heel veel zin in.
Stamcafé: Op zaterdagmiddag de voetbalkantine van Bennekom. De jongens mee en die gaan dan lekker voetballen met al hun vrienden en de papa's drinken dan een klein biertje in de kantine en halen ouwe koeien uit de sloot. Heerlijk vind ik dat.
Favoriete club: Het zou jullie vast niet verbazen. Maar dat zijn VV Bennekom en Ajax en vooruit ook DSB waar mijn dochter haar danskunsten vertoont
CD/muziek: Volledige afhankelijk van mijn stemming. Of het nou een lekkere rockballad is of Nederlandstalige meezinger van een Fransje Duijts of Matthias Reim met 'verdammt ich lieb dich', het maakt mij niets uit. Geen vraag van deze estafette maar ik geef mijn antwoord toch en dat is mijn favoriete nummer. Dat is Auto-Vliegtuug van Rowwen Hèze. Deze gaat altijd aan op volume burenruzie.
Sport: Voetballen. Twee keer per jaar ga ik met een groep 35+ de wei in. We noemen ons '35 tinten grijs'. Het mooie van deze groep is dat wij allemaal wel wat vrijwilligerswerk doen bij VVB. De resultaten zijn overigens altijd bedroevend, de 3e helft winnen we altijd wel glansrijk. Inmiddels zijn we ook echt een begrip aan het worden in de regio. Iedereen wil wel wat van '35 tinten grijs'.
Vakantieadres: Als er maar voor mijn jongste zoon maar een mooi zwembad is, voor mijn middelste iets cultureels, tenminste als je een voetbalstadion zo wilt noemen, voor mijn dochter Wifi en mijn vrouw wil niet te ver rijden dan is het goed. Je zou op basis van deze ingrediënten denken aan camping 'de achtertuin' dit jaar wordt het echter Normandië.
Slecht in: Ik moet echt 'nee' leren zeggen. De waarschuwing van iets teveel hooi op mijn werk nemen heb ik dit jaar helaas letterlijk gehad.
Goed in: Ja zeggen…
Hekel aan: Mensen met een dubbele agenda of persoonlijkheid. Kan ik niets mee. Ook wanneer mensen zich verheven gaan voelen boven de groep vind ik verschrikkelijk. In de basis zijn we allemaal gelijk, hebben we dezelfde behoeftes, (eten, drinken, slapen en toiletbezoek) laten wij dan ons ook allemaal zo gedragen. De wereld zou er veel leuker uitzien wanneer we dat zouden doen.
Spijt van of over willen doen: Spijt is een groot woord maar toch wel mijn schoolperiode. Je bent 15/16 jaar en je wordt gedwongen om een bepaalde richting voor de rest van je leven op te gaan. Volgens mij is dat onmogelijk. Met de wijsheid van nu had ik dan zeker de Pabo o.i.d. gedaan. Het lijkt mij geweldig om voor de klas te staan. Kinderen zijn eerlijk, kennen geen dubbele agenda's, heerlijk lijkt mij dat. Het kriebelt dan ook enorm om wellicht toch eens van richting te veranderen. Wat mij ook dankbaar en leuk lijkt is om te werken met mensen met een beperking. Wie weet komt het er nog eens van.
Goede voornemens: Vaker 'nee' zeggen en er mogen ook wel wat kilootjes af. Hiervoor probeer ik toch wel minimaal twee keer in de week te sporten bij Basic-Fit. De resultaten hiervan zijn echter nog niet echt zichtbaar.
Wat zou je ooit nog eens willen doen: Met het gezin naar New York en dan met name in de kerstperiode.
Lelijkste plekje in Bennekom: Bennekom kent weinig lelijke plekjes. Het is gewoon een mooi dorp. Ben er geboren en ga er waarschijnlijk ook nooit meer weg. Gelukkig denkt mijn vrouw er ook zo over.
Mooiste plekje in Bennekom: Op zaterdagochtend voordat het voetbalgeweld losbarst sportpark 'De Eikelhof'. Maar ook onze voortuin waar het Nerganase Bospad ligt is mooi en onze achtertuin in de zomer. Niet omdat deze zo uitblinkt in schoonheid of grootte maar meer als dan de BBQ aangestoken wordt en er vrienden of familie over de vloer zijn.
Estafettestokje gaat naar: Frans van Silfhout.
Omdat: Ik heb Frans leren kennen als een vent die zegt wat hij denkt en doet wat hij zegt. Dat kan ik enorm waarderen. Hij is ook een meester van de pen en heeft altijd mooie verhalen. Ook is de kans groot dat wij in de toekomst misschien wel familie van elkaar worden. Onze jongste zoons kunnen het namelijk wel heel erg goed met elkaar vinden. Alleen hierom al ben ik benieuwd over hoe hij tegen bepaalde zaken aankijkt. Je moet toch weten met wie je zoon in de toekomst wellicht aan de keukentafel zit.

Meer berichten